"29. Uluslararası Bursa Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması"

"29. Uluslararası Bursa Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması"

"5 Kıta Bursa'da" temasıyla düzenlenen yarışmanın açılış töreninde, 18 ülkeden gelen yaklaşık 700 dansçı ve müzisyen, gösteri sundu

BURSA (AA) -  Bursa Büyükşehir Belediyesince düzenlenen "29. Uluslararası Bursa Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması"nın açılış töreninde, 18 ülkeden gelen 700 dansçı ve müzisyen gösteri sundu.

Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) koordinatörlüğünde "54. Uluslararası Bursa Festivali" kapsamında bu yıl "5 Kıta Bursa'da" temasıyla gerçekleştirilen yarışma, Atatürk Anıtı ve Bursa Kent Müzesi önünde törenle başladı.

Akşam saatlerinde de ülkelerin halk dansları toplulukları Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu'nda düzenlenen törende 3'er dakikalık gösteri sundu. 

Bursalıların yoğun ilgi gösterdiği törende, ülkelerinin geleneksel kıyafetlerini giyen dansçılar, performanslarıyla izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. 

Bu yıl 18 ülkenin yöresel kültürlerini tanıtma fırsatı bulduğu yarışmaya Almanya, Bulgaristan, Bosna Hersek, Brezilya, Çek Cumhuriyeti, Endonezya, Estonya, Hırvatistan, İspanya, Karadağ, Kırgızistan, Kosta Rika, Kosova, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Macaristan, Makedonya, Slovenya ve Sırbistan'dan ekipler katılıyor. 12 Temmuz'a kadar sürecek yarışmada dans toplulukları ülkelerini temsil ederek jüriden geçerli puanı almaya çalışacak. Gruplar ayrıca halka açık yerlerde de yarışmaların son gününe kadar gösterilerini sunacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı