24 Temmuz Basın Bayramı

24 Temmuz Basın Bayramı

TGK Başkanı Kolaylı:- "Darbe girişimine halkımızın şanlı direnişiyle birlikte tüm gücüyle karşı duran medya kuruluşlarımız, halkın özgür haber alma hakkını sonuna kadar savunmuş, darbecilerin müdahalelerine rağmen yayınlarını sürdürerek darbeye geçit verm

BURSA (AA) - Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Başkanı Nuri Kolaylı, "Darbe girişimine halkımızın şanlı direnişiyle birlikte tüm gücüyle karşı duran medya kuruluşlarımız, halkın özgür haber alma hakkını sonuna kadar savunmuş, darbecilerin müdahalelerine rağmen yayınlarını sürdürerek darbeye geçit vermemiştir." dedi.

Kolaylı, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamasında, FETÖ'nün darbe girişime tepki gösterdi.

Türkiye'nin sorunlarının çözümünün demokratik sistem içinde çözüleceğini, özgür ve tarafsız basının demokrasiler için büyük önem taşıdığını vurgulayan Kolaylı, "Son yaşadığımız darbe girişiminde bu önem açıkça ortaya çıkmıştır. Darbe girişimine halkımızın şanlı direnişiyle birlikte tüm gücüyle karşı duran medya kuruluşlarımız, halkın özgür haber alma hakkını sonuna kadar savunmuş, darbecilerin müdahalelerine rağmen yayınlarını sürdürerek darbeye geçit vermemiştir." ifadelerini kullandı.

Demokrasiye sahip çıkarak darbelere kararlılıkla karşı duran Türk medyasının aydınlık ve güçlü gelecek için halkın yanında olacağını vurgulayan Kolaylı, şunları kaydetti:

"Demokrasi adına verilen bu önemli sınavdan alnının akıyla çıkan medyamızın önü daha da açılmalı, sektörümüzde yaşanan sorunlar çözülerek daha özgür ortamda haber yayını yapılması sağlanmalıdır. Bilindiği gibi sansür, gazetecilerin 24 Temmuz 1908 tarihinde gerçekleştirdiği onurlu direniş sonucu kalkmış ancak aradan geçen süreçte yapılan çeşitli yasal düzenleme ve baskılarla yeniden gündeme gelmişti. Özellikle 1980 darbesi ve sonrasında yaşanan dönemde düşüncelerini yazdıkları, röportaj yaptıkları gerekçesiyle meslektaşlarımız hakkında davalar açılmış, gazeteciler tutuklanmış, medyaya ve basın mensuplarına yönelik baskılar artmıştı. Şimdi bu süreci sona erdirme ve basın özgürlüğünü gerçek anlamda sağlama günüdür. Beklentimiz, darbe girişiminin yaşandığı ve terörün çirkin yüzünü sık sık gösterdiği bu hassas dönemde, zaman geçirilmeden basının sorunlarını çözümleyen düzenlemelerin yapılmasıdır."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler