24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü

Atatürk'ün, Millet Mektepleri Başöğretmenliği'ni kabul etmesinin 88. yıl dönümü ve Öğretmenler Günü, Trabzon'da kutlandı - Vali Yavuz:- "Türkiye'nin aydınlık geleceğinin teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi sevgi eliyle ilim ve irfan ışığının aydın

TRABZON (AA) - Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kabul etmesinin 88. yıl dönümü ve 24 Kasım Öğretmenler Günü, Trabzon'da düzenlenen törenlerle kutlandı.

Program kapsamında ilk etkinlik, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Törende İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından, Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı eşliğinde İstiklal Marşı seslendirildi.

Buradaki tören, Vali Yücel Yavuz'un öğretmenlerin, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlamasının ve hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

Yavuz, kutlamalar kapsamında daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Aktaş'ı makamında ziyaret etti.

Aktaş ve öğretmenlerle bir süre sohbet eden Yavuz, şeref defterine şunları yazdı:

"Türkiye'nin aydınlık geleceğinin teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi sevgi eliyle ilim ve irfan ışığının aydınlığında donatarak geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için fedakarca çalışan öğretmenlerimiz, dünyanın en kutsal mesleklerinden birisini yerine getirmektedir. Bilgi orijinli amansız bir güç yarışının yaşandığı günümüz dünyasında, bu yarışın galibi hiç şüphesiz ki iyi eğitilerek mücehhez kılınmış insan gücüne önem veren milletler olacaktır."

Bilişim çağında bulunulduğuna dikkati çeken Yavuz, "Bilgiyi ve teknolojiyi üretemeyen, kullanamayan toplumlar, hem ekonomik hem kültürel hem de siyasi alanda geride kalmaya mahkumdur. Bu yarışta en büyük sorumluluk ve görev de öğretmenlerimize düşmektedir. Öğretmenlerimiz sayesinde medeni dünyada hür, onurlu ve muteber bir millet olarak daha iyi noktalara ulaşacağımıza en ufak bir endişemiz yoktur." ifadelerini kullandı.

Yavuz, ülkenin teminatı genç nesilleri üstün gayretlerle yetiştiren, hayatın her konumunda ve anında toplumun bir adım önünde olan, hep daha iyiyi hedefleyen öğretmenler sayesinde geleceğin çok daha aydınlık olacağını vurgulayarak, şu değerlendirmede bulundu:

"Öğretmenlerimizin verdiği eğitimle özgür düşünen, bağımsız karar verebilen, yeniliklere açık, özgüven sahibi, problem çözme yeteneği gelişmiş, milli ve manevi değerlerimizi özümsemiş, demokratik değerlere bağlı bireyler yetişeceğine, ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyine ulaşacağına ve gelecek nesillerimizin yarınlara daha güvenle bakabileceğine yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize Allah'tan rahmet, emekli ve halen görevde olan öğretmenlerimize huzurlu bir yaşam diliyorum."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler