2. Talasemi Şenliği Seydişehir Kuğulu Park’ta yapıldı

2. Talasemi Şenliği Seydişehir Kuğulu Park’ta yapıldı

Talasemi hastaları ve ailelerinin katıldığı 2. Talasemi Şenliği Seydişehir Kuğulu parkta çok sayıda Talasemi hastası çocuk ve ailelerinin katılımıyla düzenlendi.

 Bu yıl 2.sini organizesini gerçekleştirdikleri Talasemi Şenliği hakkında bilgi veren Mevlana Talasemi Hastaları ve Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Dolu ;”“Talasemi bilinen adıyla Akdeniz anemisi taşıyıcı anne ve babadan çocuklara geçen kalıtsal bir hastalıktır. Bu hastalık doğumdan itibaren başlayan bir kansızlık hastalığıdır ve talasemi hastaları hayatlarını normal devam ettirebilmeleri için 3 haftada bir kan almaları gerekmektedir. Tedavisi zor ve çok zaman alan bir hastalıktır. Bu durum hastalarımızın moral ve motivasyonlarımızı olumsuz etkilemektedir.  mBugün burada çocuklarımızın ve ailelerinin morallerini yükseltmek için buradayız. Bizim Mevlana Talasemi Derneği olarak iki temel amacımız vardır. Birincisi, “bu hastalığının önlenebilmesi için toplumu bilinçlendirmek”; ikincisi “mevcut hastalarımızın refahını artırmaktır.” Bu amaçlar doğrultusunda kurduğumuz derneğimiz devletimizin desteğini alarak “Talasemi Son Bulsun Talasemiler Hayat Bulsun” projesini hayata geçirmiştir.” mMevlana Talasemi Derneği Başkan Yardımcısı Fuat Şaylan ise “İlkini geçen sene Beyşehir de düzenlediğimiz talasemi şenliğimizin düzenli bir şekilde her yıl ve daha çok katılımcı ile düzenlemeyi planlıyoruz. Konya’daki tüm hastalarımızı ve ailelerini derneğimiz çatısı altında buluşturarak moral motivasyonlarını artırıcı bu gibi sosyal etkinliklerin daha fazlasını düzenleyeceğiz. Tabi bunun için Konyalı hayırsever işadamlarımızın derneğimize yardımlarını esirgememelerini beklediklerini söyledi. mÖğle yemeğinden sonra hasta çocuklara yönelik geleneksel çocuk oyunlarından olan çuval yarışı, kaşıkta yumurta yarışı ve ip çekme yarışları düzenlenerek hastalar ve aileleri talasemi şenliğini doyasıya kutladılar.

Şenliğin sonunda tüm hastalara dernek tarafından uçurtma verildi ve Kuğulu Park semalarında büyük bir heyecan ile uçurtmalarını havalandırdılar.