19 Eylül Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü

Hak-İş Genel Başkanı Arslan, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Başkanı Aylar ve beraberindeki heyetle bir araya geldi- Arslan:"Ülkemizin geleceği için, Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası için, özgür yurttaşlar olarak yaşayabilmek için hayatlarını feda e

ANKARA (AA) - Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Ülkemizin geleceği için, Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası için, özgür yurttaşlar olarak yaşayabilmek için hayatlarını feda eden şehitlerimize, gazilerimize elimizden gelen her türlü desteği yapmaya hazırız." dedi.

Arslan, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla, Hak-İş Genel Merkezi'nde, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Başkanı Lokman Aylar ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.

Arslan, kabul sırasında yaptığı konuşmada, "Şehitlerimiz bizim şehitlerimiz, gazilerimiz bizim gazilerimiz. Tabii ki ateş düştüğü yeri yakar. Şehidin annesi, babası, kardeşi olmak başka bir duygu. Biz mümkün olduğu kadar empati yapmaya çalışıyoruz. Şehitlerimizin ve onların yakınları ile duygudaşlık geliştirmeye çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde yakın çalışma arkadaşlarının gazi olduğuna dikkati çeken Arslan, "Onların neler yaşadığını yakından görme fırsatımız oldu. Bu konuyu herhangi bir malzeme yapmadan sadece ülkemizin geleceği için, Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası için, özgür yurttaşlar olarak yaşayabilmek için hayatlarını feda eden şehitlerimize, gazilerimize elimizden gelen her türlü desteği yapmaya hazırız. Biz gazilerimize ve şehit ailelerimize devletimizin kucağını sonuna kadar açtığını biliyoruz. Ekonomik anlamda gereken desteğin sağlandığını biliyoruz. Biz de her zaman onların yanındayız." diye konuştu.

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Başkanı Aylar da konuşmasında, Vakıf olarak gazilerle bir araya geldiklerini ve onların sorunlarına ortak olduklarını dile getirdi.

Yüz yıllardır her coğrafyada hür ve bağımsız yaşayan Türk milletinin asla boynuna geçirilmeye çalışan esaret prangalarına izin vermediğini vurgulayan Aylar, "Vatan söz konusu olduğunda sınırlarına dikilen her göze 'işgal' demiş, canıyla, topuyla, silahıyla yoksa süngüsüyle bağımsızlık mücadelesi vermiştir. Tarih boyunca hiçbir şekilde esaret altına alınamamış bu asil ve büyük millet, bu uğurda Birinci Dünya, Kurtuluş, Çanakkale savaşlarında ağır kayıplar vermiş, sayısı hafızaları zorlayan gaziler kurtulmuş. Vatanın her karışında bir gazi ve onun kutlu savunması vardır, her karışı şehit kanlarıyla sulanmıştır." değerlendirmesini yaptı.

Görüşmenin ardından Hak-İş Genel Başkanı Arslan ile Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı heyeti Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören yaralıları ziyaret etti.

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Başkanı Aylar, ziyarette, tedavi gören gazilere üzerinde ay yıldız işlemeleri olan Kur'an-ı Kerim hediye etti.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler