18. Uluslararası Bodrum Dans Festivali

18. Uluslararası Bodrum Dans Festivali

16 ülkeden dansçıların katıldığı festivalde, kortej yürüyüşünün ardından dansçılar çeşitli gösteriler sundu

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkıları ile Bodrum Dans Kulübünce düzenlenen 18'inci Uluslararası Bodrum Dans Festivali'nde, kortej yürüyüşünün ardından dansçılar çeşitli gösteriler sergiledi.

16 ülkeden dansçıların katıldığı festivalin kortej yürüyüşü Kumbahçe Meydanı'nda başlayarak, Bodrum Kalesi önünde son buldu. Festivale katılan ve organizasyonda görev alanların ülkelerinin bayraklarının da bulunduğu yürüyüşün bitiminde Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'ne geçildi. Burada saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından etkinliğe destek olanlara plaket verildi.

Etkinlik yerli ve yabancı dansçıların gösterileri ile devam etti. Organizasyon komitesinde yer alan 14 ülkeden 30 gönüllünün sahne alması ile başlayan dans gösterilerinde renkli görüntüler oluştu. Halk oyunu, bale, cimnastik ve modern dansın yanı sıra akrobasi gösterilerinin de yer aldığı performanslar ilgiyle izlendi.

Bodrum Dans Kulübü Başkanı Fatih Özvezneci, gazetecilere yaptığı açıklamada, dans yarışmaları da dahil 996'sı lisanlı olmak üzere bin 739 dansçının sahne alacağı festival ile ilçe turizmine katkı sağladıklarını söyledi.

Özvezneci, organizasyon komitesinde 14 ülkeden görevlilerin olduğuna işaret ederek, "Bu yüzden bu yıl UNESCO logosu aldık. 6 yıldır bu logoyu alıyoruz. Festivale katılanlar masraflarını kendileri karşılıyor. Mayıs ayı sonunda, düşük sezonda Bodrum'a önemli ekonomik katkısı oluyor." dedi.

27 Mayıs Cumartesi günü Salsa Türkiye Şampiyonası ve yine Bodrum Kalesi'ndeki gösterilerle devam edecek festival, 28 Mayıs Pazar günü sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :