17. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali

17. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali

Film yarışması için başvurular başladı - Safranbolu Belediye Başkanı Aksoy:- "Bu yıl manevi dinamikleri ön plana çıkaran yan temayla festivalimizi yapıyoruz"

KARABÜK (AA) - Karabük'ün Safranbolu ilçesinde her yıl "kültürel miras ve korumacılık" teması ile düzenlenen 17. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamında yapılacak "Belgesel Film Yarışması"na başvurular başladı.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışmalara yoğun katılım beklediklerini söyledi.

Komite başkanlığını üstlendiği festivalin her yıl bir önceki yıla göre daha yoğun bir katılımla yapıldığını ifade eden Aksoy, "Bu yıl manevi dinamikleri ön plana çıkaran bir yan temayla festivalimizi yapıyoruz. Safranbolu'nun yöresel manevi dinamikleri kadar bir de Türk dünyası için çok önemli olan manevi dinamikler var. Bunların yaşatılması ve tanıtılması için bazı etkinlikler düzenleyeceğiz." dedi.

Türk Dünyası Belediyeler Birliğinin (TDBB) festivale destek verdiğini bildiren Aksoy, şunları kaydetti:

"Türk Dünyası Belediyeler Birliği ile daha sıcak bir temas halindeyiz. Belgesel ve fotoğraf yarışmamıza Türk Dünyası Belediyeler Birliği destek veriyor. Birliğe üye belediyelerin tamamına broşürlerimizi gönderecekler, oradaki belgesel film yapımcılarına, fotoğrafçılarına bizim festivalimize katılmaları ile ilgili paydaşlık rolü üstlenecekler. İnşallah onların da desteğiyle bu yıl hem belgesel hem de fotoğraf yarışmalarına katılımın rekor düzeyde olmasını bekliyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler