150 bin TL'lik sahte zeytinyağı ele geçirildi

150 bin TL'lik sahte zeytinyağı ele geçirildi

Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı ve Tarım/Orman Müdürlüğü ekiplerinin ortak operasyonunda, piyasaya sahte zeytinyağı sürmekle suçlanan şahsın üretim ve dağıtım ağı çökertildi.

Eskişehir'de, İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ile Çifteler İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yürütülen titiz araştırmalar neticesinde, şehir merkezinde faaliyet gösteren bir şahsın, piyasadan temin ettiği ucuz bitkisel yağları sahte zeytinyağı üretimi için kullanarak sahte ve taklit markaları piyasaya sürdüğü ortaya çıktı.

Yapılan koordineli operasyonda, şüphelinin aracında yapılan aramada 250 litre sahte zeytinyağı ele geçirildi. İl Tarım/Orman Müdürlüğü ekipleri de şüpheliye yönelik idari yaptırım cezası uyguladı. Ele geçirilen malzemelerin piyasa değerinin 150 bin TL olduğu belirlendi.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında, şüphelinin sahte zeytinyağı üretimi ve piyasaya sürme faaliyetlerine ilişkin detaylı incelemeler devam ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.