15 Temmuz şehitlerinin yakınları ve gaziler için çadır

15 Temmuz şehitlerinin yakınları ve gaziler için çadır

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca 15 Temmuz şehitlerinin yakınları ve gazilere destek için FETÖ darbe girişimi davalarının görüldüğü İstanbul ve Ankara'da çadır kuruldu - Bakan Kaya:- "Bizi, milletimizi, bayrağımızı canı pahasına koruyan şehit ve ga

ANKARA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca, 15 Temmuz şehitlerinin yakınları ve gazilere destek için Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi davalarının görüldüğü İstanbul ve Ankara'da çadır kuruldu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İstanbul'da Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi ve Ankara'da Sincan Adliyesinde darbe davalarının görüldüğü günlerde, şehit yakınları ve gazilerin duruşmalara Bakanlık tarafından tahsis edilen otobüslerle getirildiği ifade edildi.

İstanbul ve Ankara'da kurulan çadırlarda şehit yakınları ve gazilere Bakanlık personeli tarafından hukuki ve psikososyal destek sağlandığı kaydedilen açıklamada, duruşmalara katılan şehit yakınları ve gazilerin günlük ihtiyaçlarının karşılanması için de gerekli tüm hizmetlerin sağlandığı aktarıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, konuyla ilgili değerlendirmesinde, 15 Temmuz darbe girişiminin ülkeye yapılan alçak bir saldırı olduğunu belirtti.

Milletin kararlı ve cesur duruşuyla bu saldırının püskürtüldüğünü anımsatan Kaya, hain darbecilerin yargı önünde hesap verme vaktinin geldiğini vurguladı.

Kaya, açıklamasına şöyle devam etti:

"Çeşitli davalar aynı anda devam ediyor. Bizi, milletimizi, bayrağımızı canı pahasına koruyan şehit ve gazilerimizin katilleri inşallah hak ettikleri cezaları alacaklar. Biz daima emanet olarak gördüğümüz şehit yakınlarımızın, gazilerimizin yanındayız. Onların derdi bizim derdimiz, sevinçleri bizim sevincimiz. Şehit yakınları ve gazilerimizi yargı sürecinde mahkemelerde de yalnız bırakmıyoruz."

Kaya, dün Silivri'de görülen davayı izlediğini, şehit yakını ve gazilerle olduğunu hatırlatarak, milletin duaları ve desteğinin onlarla olduğunu, her türlü ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmaların büyük titizlikle sürdürüldüğünü bildirdi.

Bakan Kaya, "Yalnızca kurduğumuz bu çadırlar ve buralarda verdiğimiz hizmetlerle değil hayatın her anında ailelerimizin moralini yüksek tutmak ve onlara destek vermek bizim en temel görevimiz." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler