15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Ergin:- "15 Temmuz gecesi nasıl topyekun bir mücadele verdiysek, bundan sonraki süreçte bilim ve teknolojide hak ettiğimiz seviyeye yükselmek için yine hep birlikte bir mücadele yürütmek zorundayız"

ANKARA (AA) - Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin, "15 Temmuz gecesi nasıl topyekun bir mücadele verdiysek, bundan sonraki süreçte bilim ve teknolojide hak ettiğimiz seviyeye yükselmek için yine hep birlikte bir mücadele yürütmek zorundayız." ifadesini kullandı.

Ergin, 15 Temmuz darbe girişiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği, milletin basiret ve cesareti sayesinde bertaraf edildiğini belirtti.

Milletin o gece darbecilere gereken cevabı layıkıyla verdiğini ifade eden Ergin, "Güçlü, dünyada lider bir Türkiye için üzerinde durmamız gereken en önemli alanların başında bilim ve teknoloji geliyor. 15 Temmuz gecesi nasıl topyekun bir mücadele verdiysek, bundan sonraki süreçte bilim ve teknolojide hak ettiğimiz seviyeye yükselmek için yine hep birlikte bir mücadele yürütmek zorundayız." değerlendirmesinde bulundu.

Ergin, bugüne kadar ülke için canlarını feda eden tüm şehitlere Allah'tan rahmet diledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler