15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

İMKON Genel Başkanı Tellioğlu:- "Millet olarak yaşadığımız bu vahim gecenin yıl dönümünde istiklal mücadelesine katılan milletimizin her ferdini, Türk Silahlı Kuvvetleri ve polis teşkilatımızın her mensubunu minnet ve şükranla anıyoruz"- OSİAD Başkanı Kur

ANKARA (AA) - İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, "Millet olarak yaşadığımız bu vahim gecenin yıl dönümünde istiklal mücadelesine katılan milletimizin her ferdini, Türk Silahlı Kuvvetleri ve polis teşkilatımızın her mensubunu minnet ve şükranla anıyoruz." ifadelerini kullandı.

Tellioğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, 15 Temmuz'un milletin demokrasiye, milli iradeye, bayrağına, istiklal ve istikbaline, vatanına canı pahasına sahip çıktığı ve yurdun her yerinde ayrı ayrı destanlar yazdığı müstesna bir gece olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ve okunan selaların milleti ayağa kaldırdığına işaret eden Tellioğlu, şunları kaydetti:

"O gece milletimizle birlikte Türk Silahlı Kuvvetlerin ve polis teşkilatımızın onurlu, şerefli mensuplarının eşsiz mücadeleleriyle hain saldırı bertaraf edilmiş ancak hainlerle yaşanan mücadelelerde şehitlerimiz ve gazilerimiz olmuştur. Millet olarak yaşadığımız bu vahim gecenin yıl dönümünde istiklal mücadelesine katılan milletimizin her ferdini, Türk Silahlı Kuvvetleri ve polis teşkilatımızın her mensubunu minnet ve şükranla anıyoruz. O gece milletimizden canını ve kanını esirgemeyen şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimizi minnet ve şükranla yad ediyor, Allah'tan uzun ömürler diliyorum. Rabbim, o geceyi bir daha yaşatmasın, milletimizin demokrasi ve milli birlik gününü yürekten kutluyoruz."

- "Kurumsal ve zihinsel bir dönüşüme ihtiyacımız var"

Ostim Sanayici ve İşadamları Derneği (OSİAD) Başkanı Ahmet Kurt da mesajında, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde, şehitler ve kahraman gazileri minnet, rahmet ve saygıyla andıklarını belirtti.

Türk demokrasisinin darbelerden ve darbeci zihniyetten arındırılma zamanı geldiğini ifade eden Kurt, Türkiye’nin refah ve huzura ancak demokrasi içinde kalarak ulaşılabileceğine inandıklarını bildirdi. Kurt, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Önümüzdeki dönemde sadece içeride değil, dışarıda da uzlaşma kültürü ve diplomasi dilinin ağırlık kazanması için siyasi partilerimiz başta olmak üzere iş dünyası örgütleri, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler, kanaat önderleri ve toplumun ortak bir gelecek paydasında birleşmesi gücümüze güç katacaktır. 15 Temmuzların bir daha yaşanmaması için kurumsal ve zihinsel bir dönüşüme ihtiyacımız olduğu gerçektir. Bu doğrultuda devlette liyakati esas alan bir yeniden yapılanma ve kurumsallaşmayla hayatın normal akışına dönülmesi, kurumlarımıza olan güveni artıracağı gibi demokrasi, hukuk devleti ve özgürlükler bağlamında millet iradesini de güçlendirecektir. Türk demokrasisinin uluslararası standartlara tam olarak uyması, ülkemizin hem yurt dışındaki itibarını yükseltecek, yatırım ve iş ortamının gelişmesini sağlayacak hem de AB üyelik sürecini kolaylaştıracaktır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler