15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Türkiye'nin Trablus Büyükelçisi Doğan, 15 Temmuz'daki başarısız darbe girişiminde Türk halkının demokrasiye ve meşruiyete bağlılığını en güçlü bir şekilde tüm dünyaya gösterdiğini söyledi

TRABLUS (AA) - Türkiye'nin Trablus Büyükelçisi Ahmet Aydın Doğan, Türk halkının 15 Temmuz'daki başarısız darbe girişimi sırasında demokrasiye ve meşruiyete bağlılığını gösterdiğini söyledi.

Başkent Trablus’taki büyükelçilikte 15 Temmuz’daki başarısız darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle düzenlenen basın toplantısında konuşan Doğan, başarısız darbe girişiminde Türk halkının demokrasiye ve meşruiyete bağlılığını en güçlü bir şekilde tüm dünyaya gösterdiğini belirtti.

Halkın tüm kesimlerinden insanların darbecilere karşı koymak için sokağa çıktığını hatırlatan Doğan, bu acı tecrübenin Türk halkının cesaretini de gösterdiğini ifade etti.

Darbecilerin 250 sivili öldürdüğünü, iki binden fazlasını yaraladığına dikkati çeken Doğan, Türkiye tarihinde buna benzer vahşetin yaşanmadığına işaret etti.

Darbe girişiminin arkasında duran terör örgütü FETÖ’nün birçok devlette yapılanması bulunduğunu kaydeden Doğan, "Dost ülkeleri bu konuda uyarıyoruz. Teröre karşı mücadelede Türkiye ile işbirliği içinde olun." çağrısında bulundu.

Birçok devletin FETÖ’ye ait okul, dernek ve şirketlerini kapattığına da değinen Doğan, ilk andan itibaren Türk halkı ve devletine sunduğu desteğinden dolayı Libya’ya teşekkürlerini sundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler