15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

TÜRKONFED:- "Birlikte yaşama irademizle, aynı geleceğe ulaşma idealimizle ülkemiz için çalışmaya ve üretmeye devam ediyoruz. Her alanda kenetlenmiş bir toplumun, zorlukları ve sıkıntıları kolay aşacağına inanıyoruz"- Türkiye Müteahhitler Birliği:- "İş dün

İSTANBUL (AA) - Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu'ndan (TÜRKONFED) yapılan açıklamada, "Birlikte yaşama irademizle, aynı geleceğe ulaşma idealimizle ülkemiz için çalışmaya ve üretmeye devam ediyoruz. Her alanda kenetlenmiş bir toplumun, zorlukları ve sıkıntıları kolay aşacağına inanıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

TÜRKONFED'den 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yapılan yazılı açıklamada, darbe girişiminde şehit ve gazi olanların minnet, rahmet ve saygıyla anıldığı bildirildi.

1876 yılından bu yana, 140 yıllık Türk demokrasi tarihinin yeniden hain bir darbe girişimi karşısında kaldığı, toplumda demokrasiye karşı güvensizlik ve korku ortamı algısının yerleştirilmesi çabasına şahit olunduğu, artık demokrasinin darbelerden ve darbeci zihniyetten arındırılmasının zamanının geldiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"TÜRKONFED olarak, Türkiye'nin geleceğine, refahına ve huzuruna ancak demokrasi içinde kalarak ulaşılabileceğine inanıyoruz. Önümüzdeki dönemde sadece içeride değil, dışarıda da uzlaşma kültürü ve diplomasi dilinin ağırlık kazanması için siyasi partilerimiz başta olmak üzere iş dünyası örgütleri, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler, kanaat önderleri ve toplumun ortak bir gelecek paydasında birleşmesini, gücümüze güç katacaktır."

İş dünyasının hız kesmeden gücünü üretim ve yatırıma yönlendirmesi, siyasetçilerin doğru politikaları üretebilmesi, büyüme ve kalkınmanın önündeki bürokratik engellerin hızlı bir şekilde aşılmasının yolunun güç birliğinden geçtiği vurgulanan açıklamada, gelinen noktada bu alanlarda önemli bir aşama kaydedildiği bildirildi.

Açıklamada, devamla şu değerlendirmelere yer verildi:

"Birlikte yaşama irademizle, aynı geleceğe ulaşma idealimizle ülkemiz için çalışmaya ve üretmeye devam ediyoruz. Her alanda kenetlenmiş bir toplumun, zorlukları ve sıkıntıları kolay aşacağına inanıyoruz.

15 Temmuzların bir daha yaşanmaması için kurumsal ve zihinsel bir dönüşüme ihtiyacımız olduğu gerçektir. Bu doğrultuda devlette liyakati esas alan bir yeniden yapılanma ve kurumsallaşma ile hayatın normal akışına dönülmesi, kurumlarımıza olan güveni artıracağı gibi demokrasi, hukuk devleti ve özgürlükler bağlamında millet iradesini de güçlendirecektir. Türk demokrasisinin uluslararası standartlara tam olarak uyması, ülkemizin hem yurt dışındaki itibarını yükseltecek, yatırım ve iş ortamının gelişmesini sağlayacak hem de AB üyelik sürecinde kolaylaştıracaktır."


- "Beklentimiz, ülkemizin geleceğe umutla bakmaya devam etmesi"


Türkiye Müteahhitler Birliği'nden (TMB) yapılan açıklamada da darbe girişiminin sadece demokrasiye karşı değil, ekonomik büyüme ve kalkınma hedeflerine, iç ve dış dengelere, Türkiye ekonomisinin uluslararası yatırım çekme potansiyeline de kast ettiği belirtildi.

Açıklamada, TMB'nin, üyesi bulunduğu tüm uluslararası sektör kuruluşlarına ve yabancı misyon temsilcilerine bilgilendirme mektupları gönderdiği, mektuplarda, ekonominin mevcut durumu, Türkiye'nin demokrasiye bağlılığı ile Türk ekonomisinin ve inşaat sektörünün gücünün vurgulandığı bildirildi.

Ekonominin şoklara karşı kırılgan olmadığı, iş dünyasının yatırımları sürdürmek, devletin ise teşvik mekanizmalarıyla bu süreci desteklemek için var gücüyle çalıştığı vurgulanan açıklamada, TMB üyelerinin bu süreçte taahhüt projeleri, kamu-özel, yap-işlet-devret ve gayrimenkul yatırımları olmak üzere 3 ana kolda daha fazla üretim ve daha fazla istihdam yaratmak üzere azami gayret gösterdiği kaydedildi.

Gelecek dönemde Türkiye ekonomisine ilişkin öngörülebilirliği yeniden güçlendirecek, yatırım ortamını iyileştirecek, yabancı yatırım potansiyeline ivme kazandıracak bütüncül yeni bir hikayenin oluşturulmasının önem taşıdığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"Umudumuz ve beklentimiz, ülkemizin bu zorlu süreçten güçlenerek çıkması ve geleceğe umutla bakmaya devam etmesidir. Bu süreçte tüm vatandaşlarımızın birlik, beraberlik ve sağduyu içerisinde Cumhuriyet'e, demokratik değerlere sahip çıkmaya devam edeceğine güvenimiz tamdır. TMB Yönetim Kurulu ve üye firmaları sürdürülebilir büyüme için üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye devam edecektir."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler