13. Avrasya Medya Forumu

13. Avrasya Medya Forumu

ASTANA (AA) - 13'üncü Avrasya Medya Forumu, Kazakistan'ın başkenti Astana'da başladı. Bir otelde, uluslararası düzeyde konuşmacıların katılımıyla gerçekleştirilen...

ASTANA (AA) - 13'üncü Avrasya Medya Forumu, Kazakistan'ın başkenti Astana'da başladı.

Bir otelde, uluslararası düzeyde konuşmacıların katılımıyla gerçekleştirilen forumda, bölgesel ve uluslararası konular ele alınıyor. Kazakistan Devlet Varlık Fonu Samruk Kazyna'nın ana sponsorluğunda düzenlenen foruma, 50 ülkeden yaklaşık 400 davetli katılıyor.

Bu yıl dünyadaki küresel nükleer güvenlik, ekonomik kriz ve Ortadoğu'daki sorunların masaya yatırıldığı forumun ilk gününde, bağımsız politika danışmanı, yazar ve araştırmacı Simon Anholt konuşma yaptı.

Ülkelerin, bölgelerin ve şehirlerin marka stratejileri konusunda da dünyanın en önde gelen uzmanlarından biri olan Anholt, konuşmasında dünyanın geleceği için küresel nükleer güvenliğin önemine dikkati çekti. Küresel nükleer güvenliğin günümüzde önemli bir problem haline geldiğini belirten Anholt, ülkelerin bu konuyu gündeme getirmesi gerektiğini vurguladı.

Kazakistan'ın nükleerden ilk vazgeçen ülkelerden biri olduğunun altını çizen Anholt, Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in bu konudaki tavrının önemli olduğunu söyledi. Alholt, bu duruşun başka ülkeler için de örnek olması gerektiğini dile getirdi.

Forumun ikinci gününde, açılış konuşmasını Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev'in yapması bekleniyor. Ayrıca yarın foruma, eski Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai, eski İngiltere Dışişleri Bakanı Jack Straw ve Kazakistan Merkez Bankası Başkanı Kayrat Kelimbetov'un katılması bekleniyor.

Forum, cuma günü sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler