1 Eylül Dünya Barış Günü

1 Eylül Dünya Barış Günü

TÜRMOB Genel Başkanı Sanlı:- "İnsanların barış ve refah içinde yaşamasının temel şartlardan birisinin terör ve şiddete karşı işbirliği ve dayanışma içerisinde olmak olduğu açıkça ortadadır"

ANKARA (AA) - Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Nail Sanlı, barış ve refah içinde yaşamanın temel şartlardan birisinin terör ve şiddete karşı işbirliği yapmak olduğunu ifade etti.

Sanlı, yayımladığı mesajında, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nün, içinde bulunulan kaos ortamı nedeniyle terörün gölgesinde kutlandığını kaydetti.

Terör ve şiddet olaylarının yaşandığı günlerde uzlaşı, tolerans, hoşgörü ile barışın büyük önem taşıdığına dikkati çeken Sanlı, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Tüm toplumlarda barış için herkes üzerine düşen sorumlulukları bilmeli ve bu konuda aktif rol üstlenmelidir. Şiddet ve çatışma kültürünün barış ideallerimizi her zamankinden daha çok tehdit ettiği bugünlerde, insanların barış ve refah içinde yaşamasının temel şartlarından birisinin de terör ve şiddete karşı işbirliği ve dayanışma içerisinde olmak olduğu açıkça ortadadır. Bu düşüncelerle, Ulu Önder Atatürk'ün 'Yurtta Sulh Dünyada Sulh' ilkesinin hayata geçmesi temennisiyle gönlü barış ve sevgiden yana olan tüm insanlarımızın 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü kutluyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler