Zürih Üniversitesi Dental Materyaller Bölüm Başkanı Prof. Özcan:

Zürih Üniversitesi Dental Materyaller Bölüm Başkanı Prof. Özcan:

"Klinik tecrübede mukayese edilemeyecek derecede biz çok ilerideyiz"

Zürih Üniversitesi Dental Materyaller Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mutlu Özcan dişçilik eğitiminde Türkiye'deki eğitimin klinik açıdan İsviçre'yle mukayese edilemeyecek derecede ileri olduğunu söyledi.

Necmettin Erbakan Üniversitesinin(NEÜ) Meram Tıp Fakültesi Asım Duman Konferans Salonu'nda düzenlediği "Rekonstrüktif Materyallere Adezyon: Teknik ve Klinik Protokoller" konulu konferansa katılan İsviçre Zürih Üniversitesi Dental Materyaller Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mutlu Özcan adezyon konusundaki yeni gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Türkiye ve yurt dışındaki diş hekimliği alanında eğitim ve uygulamaların mevcut durumu hakkında değerlendirmelerde de bulunan Özcan şunları söyledi:

"Eğitimimizi karşılaştırıp biz daha mı kötüyüz diye düşünmeyin. Gerçekten eğitimimiz çok güzel. Çok ağır bir eğitimimiz var. Ama gerçekten çok güzel. Ben ne öğrendiysem Türkiye'den öğrendim. Bu konuda herhangi bir fark görmüyorum. Sadece araştırma metodolojimizi geliştirmemiz gerekiyor. Klinik tecrübede ise mukayese edilemeyecek derecede biz çok ilerideyiz."

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :