Zonguldak'taki cinayet davası

Zonguldak'taki cinayet davası

Kilimli ilçesinde, kapalı alanda sigara içme yüzünden başlayan tartışma sonrası bir kişiyi silahla öldürdüğü iddiasıyla müebbet hapis cezası istenen tutuklu sanığın yargılanmasına devam edildi

ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde, işlettiği kahvehanede sigara içtiği gerekçesiyle başlayan tartışma sonucu Nevzat Temel'i öldürdüğü iddiasıyla "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası istenen tutuklu sanığın yargılanmasına devam edildi.

Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki ikinci duruşmaya tutuklu sanık Uğur Cem Aygün ile mağdur yakınları ve taraf avukatları katıldı.

Aygün, savunmasında, olaydan üç gün önce maktul Nevzat Temel'in işletmiş olduğu kahvehaneye geldiğini belirtti.

Temel'e kapalı alanda sigara içmenin yasak olduğunu ve daha önce ceza yediğini hatırlattığını ifade eden Aygün, şunları kaydetti:

"Bunun üzerine Nevzat, 'yemişim senin cezanı' diyerek küfürler etti. Daha sonra kendisini kahvehaneden dışına çıkardılar. Bana, 'bu böyle kalmayacak, bunun hesabını sana soracağım' dedi. Bir gün sonra tekrar kahvehaneye geldi. Oyun oynanırken bir tartışma oldu. Bu tartışma sırasında maktul Nevzat küfürlü konuşmaya başladı. Ben de mekan sahibi olarak kendisini uyardım. Kendisine, 'geçen gün de problem çıkarttın. Bir daha gelme' deyince bana küfürlü konuştu. Belinden silahını çıkartmaya çalıştı. Ancak orada bulunan tanıklar araya girdiler."

Sanık Aygün, ertesi gün maktulün kahvehaneye doğru geldiğini görünce, kendisiyle sorunu çözmek için konuşmak istediği dile getirerek, "Bana, 'şimdi seni arkadaşların kurtarsın bakalım' deyince ben de silahımı çıkartarak korkutmak amacıyla yere doğru ateş ettim. Ancak, düştüğünü görünce paniğe kapıldım ve olay yerinden kaçtım." dedi.

Söz verilen maktulün babası Hasan Temel de silahı oğluna sanık Aygün'ün sattığını iddia ederek, "Oğlumda bu silahı olaydan 3 gün önce bir başkasına satmıştır. Sanık Aygün, oğlumu üzerinde silah olduğunu düşünerek vurmuştur." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanık Aygün'ün tutukluluk halinin devamına karar vererek, diğer tanıkların dinlenmesi ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Kilimli'de, geçen 28 Şubat'ta, Nevzat Temel (34), Uğur Cem Aygün ile aralarında çıkan kavgada tabancayla başından ve belinden yaralanmış, kaldırıldığı Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezinde müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı. Savcı, olayla ilgili tutuklu yargılanan sanık Aygün hakkında "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası talep etti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :