Zonguldak'ta toplu açılış töreni

Zonguldak'ta toplu açılış töreni

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (4)- "Kerkük'te milli bayrak dışında ikinci bir bayrağın asılmasını kesinlikle yanlış buluyorum. O bayrağın sahipleri şunu bilsinler ki bölücülük yapıyorlar. Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'ne sesleniyorum, bu yanlıştan bir an önce dönü

ZONGULDAK (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kerkük'te milli bayrak dışında ikinci bir bayrağın asılmasını kesinlikle yanlış buluyorum. O bayrağın sahipleri şunu bilsinler ki bölücülük yapıyorlar. Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'ne sesleniyorum, bu yanlıştan bir an önce dönün." dedi.

Erdoğan, Zonguldak Madenci Anıtı Meydanı'nda gerçekleştirilen toplu açılış törenindeki konuşmasında, Türkiye'yi Suriye'de sıkıştırmak isteyen kesimin oyununu Fırat Kalkanı Operasyonu ile bozduklarını belirtti.

Söz konusu kesimin şimdi yeni oyunlar hazırladığını ifade eden Erdoğan, "Fırat Kalkanı sonrasında yeni bir etabın hazırlıkları içerisindeyiz. Cerablus ve El-Bab'da DEAŞ'ı çökerttik. Bu örgütü bahane ederek, bölgenin altını üstüne getirenlerin maskelerini düşürdük. Irak'ta Sincar'ı, Telafer'i, Kerkük'ü ile yeni tezgahlar kuruyorlar. Enim olun onları da başlarına geçireceğiz." diye konuştu.

- "Geldiğiniz noktadan geri adım atmaya mecbur kalırsınız"

Erdoğan, Kerkük'te kamu kurumlarına Irak bayrağı dışında bayrak asılmasına da değinerek, şöyle devam etti:

"Kerkük'te milli bayrak dışında ikinci bir bayrağın asılmasını kesinlikle yanlış buluyorum. O bayrağın sahipleri şunu bilsinler ki bölücülük yapıyorlar. Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'ne sesleniyorum, bu yanlıştan bir an önce dönün. Zira şu anda Irak Merkezi Yönetimi onu doğru bulmadığı kararını açıkladı. Bizler de aynı şekilde uyarıyı yapıyoruz. Çünkü 'Kerkük Kürtlerindir' safsatasına Türkiye olarak asla uymuyoruz. Kerkük orada yaşayan Türkmeni'yle, Arap'ıyla, Kürt'ü varsa Kürt'ü hepsinindir. Dolayısıyla 'bizimdir' diyerek böyle bir iddianın içerisine girmeyin, onun bedeli de ağır olur. Türkiye ile münasebetlerinizi bir defa bozarsınız. Münasebetlerimiz şu anda iyi gidiyor. Bu münasebetleri bozmayın. Hemen o bayraklarınızı indirin. Sadece Irak milli bayrağı ile yola devam edin. Yoksa şu an geldiğiniz noktadan geri adım atmaya mecbur kalırsınız."

- "Hani siz kadın haklarından bahsediyordunuz?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile mücadele edemeyen ülkelerin Avrupa'da atlarıyla, itleriyle Türk vatandaşının üzerlerine yürüdüğünü anımsattı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin bakanlarının gittikleri ülkelerde çeşitli engellemelerle konuşturulmadığını anlatan Erdoğan, "Bir hanım bakan arabanın içine mahkum edilir mi? Bunlar benim Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımı arabaya mahkum ettiler. Hani siz kadın haklarından bahsediyordunuz? Biraz ilerisinde bizim toprağımız, konsolosluğumuz var, orayı bile kilitlediler. Bunlar uluslararası hukuk nedir bundan da bihaberler. 'Bunlar faşisttir' diyorum rahatsız oluyorlar. 'Bunlar nazi artıklarıdır' diyorum rahatsız oluyorlar. İstediğiniz kadar rahatsız olun, böyle devam ettikçe ben de böyle konuşmaya devam edeceğim." ifadelerini kullandı.

Almanya'nın teröristleri sokaklarda dolaştırdığını, ancak Türkiye Cumhuriyeti'nin bakanlarını konuşturmadığını vurgulayan Erdoğan, bu çevrelerin, sonrasında münasebetleri düzeltme noktasında haber gönderdiklerini kaydetti.

"Hele dur bakalım, şu 16 Nisan'ı bir geçelim" diyen Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Her şeyin bir karşılığı, bir bedeli var. O bedeli ödeyeceksiniz. İsviçre'de parlamento binasının önünde benim resmim... Şakağıma silahı dayamışlar. Ne diyor? 'Erdoğan'ı öldürün'. Nerede İsviçre yönetimi? Bütün polisler orada. Zonguldak'ın tamamına sesleniyorum, AK Parti'ye, MHP'ye, BBP'ye, CHP'ye, Saadet Partisi'ne gönül verenlere, hepsine sesleniyorum, ülkenizin cumhurbaşkanını öldürme talimatı parlamentosunun önüne asılan İsviçre'ye rağmen hala hayır mı diyeceksiniz? Onlarla beraber mi olacaksınız? Şu anda Almanya'sında, Hollanda'sında, Avusturya'sında, İsviçre'sinde, İsveç'inde bütün bunlar olurken benim milletim 16 Nisan'da sandıkları patlatmaya hazır mı?"

- "Biz ayakta kaldıkça onlar sendeliyor"

Erdoğan, halk oylamasına 13 gün kaldığına dikkati çekerek, Zonguldak halkından bütün eş, dost, ahbabını aramasını istedi.

Dünyada bu kadar saldırıya uğrayıp da ayakta kalabilecek başka bir ülkenin bulunmadığını vurgulayan Erdoğan, "Biz binlerce yıllık medeniyet, devlet ve kültür geçmişimizle, coğrafyamızdaki bin yıllık varlığımızda kanla yoğurarak vatan haline getirdiğimiz topraklarda kardeşliğimizle geleceğe farklı yürüdük. Biz ayakta kaldıkça onlar sendeliyor. Bölgemizdeki operasyonların meşruiyeti de yol açtığı ağır kayıpların gerisindeki niyetle her yerde tartışılıyor. Terörü maşa gibi kullananlar iyice ısıttıkları bu maşanın ellerini yakmaya başlamasıyla ne yapacaklarını şaşırdılar. İşi, faşizmi ve ırkçılığı yeniden hortlatmaya kadar vardırdılar." diye konuştu.

AB üyesi bütün ülkelerin liderlerinin Vatikan'da toplandığını, Papa'nın bu liderlere nasihatta bulunduğunu ifade eden Erdoğan, "Orada Ortodoks var, Protestan var, ateist var, hepsi var ama beraber oldular. Çünkü bunlar tek millet, anlatabiliyor muyum? 54 yıl Türkiye'yi kapılarında beklettiler mi? Hala bekletiyorlar mı? İşte 16 Nisan bu yüzden çok önemli. Onlar da şimdi 16 Nisan'ı bekliyorlar. Türkiye için kurulan tuzaklar eninde sonunda bunların başına geçecektir. Tarih boyunca bu ülkenin istikrar ve istikbal mücadelesinde en ön safta yer alan Zonguldak, 16 Nisan'da sandıkları patlatarak, bu mesajı verecektir, ben buna inanıyorum. Zonguldak bu mesajı vermeye hazır mı? Bizim Rabiamızı biliyorsunuz değil mi? 16 Nisan'da tek millet için evet mi? 16 Nisan'da tek bayrak için evet mi? 16 Nisan'da tek vatan için evet mi? 16 Nisan'da tek devlet için evet mi? Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, beraber olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız." değerlendirmesinde bulundu.

(Sürecek)


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :