Zonguldak'ta organ bağışı

Zonguldak'ta organ bağışı

Beyin ölümü gerçekleşen üniversite öğrencisinin organları, ailesi tarafından bağışlandı

ZONGULDAK (AA) - Zonguldak’ta beyin ölümü gerçekleşen üniversite öğrencisinin organları, nakil bekleyen hastalara umut oldu.

Devrek ilçesinde kestiği ağacın altında kalarak ağır yaralanan ve Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan Muhammet Recep Çömez (16), müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Beyin ölümü gerçekleşen Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gerede Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü öğrencisi gencin organları, ailesi tarafından bağışlandı. Bunun üzerine Çömez’in kalbi, karaciğeri, böbrek ve korneaları, aynı hastanede gerçekleştirilen operasyonla alındı.

Organlar Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi ile İstanbul Florence Nightingale Hastanesine nakledildi.

Organları bağışlanan Çömez'in ağabeyi Burak Çömez, gazetecilere yaptığı açıklamada, doktorların kendilerine kardeşinin beyin ölümünün gerçekleştiğini söylemelerinin ardından aile olarak organları bağışlama kararı aldıklarını belirtti.

Doktorların başarılı bir operasyonla kardeşinin kalp, karaciğer, böbrek ve kornealarının alındığını ifade eden Çömez, "Kardeşimin organlarının nakil bekleyen hastalara umut olması gurur verici. Acımız büyük ama kardeşimizin organları ile en az 5-6 kişi şifa bulacak." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :