Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Hatay'daki siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, harekata destek için esnafa bayrak dağıttı

HATAY (AA) - Hatay'daki siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla esnafa Türk bayrağı dağıttı.

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik yürütülen harekata destek amacıyla Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (HESOB) ile Antakya Ticaret ve Sanayi Odasının (ATSO) Uzun Çarşı'da ortaklaşa düzenlediği organizasyona, AK Parti, MHP, CHP, BBP ve Saadet Partisinin teşkilat yöneticileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Esnafa yaklaşık 2 bin bayrağın dağıtıldığı tarihi çarşı, kırmızı beyaza büründü.

HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, burada yaptığı konuşmada, her zaman Mehmetçiğin yanında olduklarını söyledi.

Harekatta şehit düşen askerlere Allah’tan rahmet dileyen Teksöz, "Bu organizasyonumuza katılan tüm siyasi parti temsilcilerine ve sivil toplum kuruluşu örgütlerine teşekkür ederiz. Hepimiz bu vatan uğruna şehit olmaya hazırız." ifadelerini kullandı.

ATSO Başkanı Hikmet Çinçin ise Ortadoğu’ya ve dünyaya barış geleceğine inandığını aktardı.

Zeytin Dalı Harekatı'nın ardından sınır güvenliğinin yüzde yüz artacağını ifade eden Çinçin, "Afrin harekatı, bizim en doğal hakkımız. Burada nefsimizi, ülkemizi, ulusumuzu müdafaa ediyoruz. Bundan sonra bu gibi durumlarda aynı refleksi göstereceğimizi dünyaya buradan ilan ediyoruz." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :