Zeytin Dalı Harekatı

Zeytin Dalı Harekatı

AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Taşkesenlioğlu: - "Bugün operasyonlarda görüyoruz ki tüneller o bölgeye barış getirmek değil o bölgeden aslında Türkiye'ye sızma girişimlerinin bir sonucu olarak yapıldı"- "Çok önemli bir operasyon sürerken bizler

SAMSUN (AA) - AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Zehra Taşkesenlioğlu, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin "Bugün operasyonlarda görüyoruz ki tüneller o bölgeye barış getirmek değil o bölgeden aslında Türkiye'ye sızma girişimlerinin bir sonucu olarak yapıldı." dedi.

Samsun'da Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu'na katılan Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Sözcüsü ve NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyesi Taşkesenlioğlu, Türk Silahlı Kuvvetlerince Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütlerine yönelik sürdürülen "Zeytin Dalı Harekatı'nın mazlumlar için umut olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin medeniyetlerinden gelen geleneği sürdürdüğünü söyleyen Taşkesenlioğlu, "Bizler sadece kendisi için değil, masum ve mazlum coğrafyalar için de gayret ettik. Aslında sadece kendi sınırımızın güvenliğini değil, kendi sınırımızın ötesinde de bizden umut bekleyen herkesin yanında olmaya gayret ettik. Aslında bugün Afrin'de başlatmış olduğumuz Zeytin Dalı Harekatı da bunun bir sonucu." değerlendirmesinde bulundu.

Taşkesenlioğlu, birçok uluslar arası kurum toplantısı ile NATO toplantılarında "Afrin'e neden Zeytin Dalı Harekatı'nın yapıldığı"nın sorulduğuna işaret ederek, iki nedenle bu operasyonun başladığını anımsattı.

PKK'nın Suriye topraklarında izdüşümü olan YPG ve PYD terör örgütünün o bölgede yaptığı zulümleri durdurabilmek ve Türkiye'nin sınır güvenliğini kontrol altına alabilmek amacıyla Türk Silahlı Kuvvetlerinin Zeytin Dalı Harekatı'nı başlattığını vurgulayan Taşkesenlioğlu, şöyle devam etti:

"Bugün operasyonlarda görüyoruz ki metrelerce tünellerin kazılıyor olması, binlerce ton ağırlığındaki betonlarla yapılan tüneller o bölgeye barış getirmek değil o bölgeden aslında Türkiye'ye sızma girişimlerinin bir sonucu olarak yapıldı. Bütün ülkeler gibi bizler de sınır güvenliğimizi koruyabilmek amacıyla adına Zeytin Dalı Operasyonu dediğimiz, amacımız barış, güvenlik, huzur olan operasyonu başlattık. Rabbim şu anda Afrin'de Türkiye'nin Misakımilli sınırlarını güvence altına almak için bayrağın özgürce dalgalanması için mücadele eden tüm Mehmetçiklerimizin yar ve yardımcısı olsun. Onların büyük zaferlerle ülkemize dönmesini nasip eylesin. Gerek 15 Temmuz şehitlerimize gerekse de Afrin'de mücadele ederken şehit olan tüm askerlerimize Allah'tan rahmet diliyorum."

Kendisinin ekonomist olduğunu hatırlatan Taşkesenlioğlu, hiçbir ülkenin böylesine önemli bir operasyonda Türkiye gibi ekonomisini ayakta tutamayacağını dile getirdi.

Bunun AK Parti iktidarının ortaya koyduğu 15 yıllık ekonomik başarılarının sonucu olduğunu ifade eden Taşkesinlioğlu, şunları kaydetti:

"Bugün çok önemli bir operasyon sürerken bizler sanki hiçbir şey olmuyormuş gibi ekonomik anlamda büyümeye devam ediyoruz. Rakamlar yalan söylemez derler. Biz üreterek ve büyüyerek devam ediyoruz gelişmemize. Ocak ayı içinde ihracatımız bir önceki yıla göre yüzde 14.8 artarak sadece ocak ayı içerisinde 12.9 milyar dolarlık bir ihracat gerçekleştirdik. Yine 2018 yılında geçtiğimiz yıla göre son iki ayda yüzde 12.8 ihracatımızı arttırmış olduk. Üretimi de yüzde 19 seviyelerinde arttırarak devam ettirdik. Yani büyürken şişirerek değil, üreterek büyütmeye ülkemizi devam ettiriyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :