Yüzyılın Projesi 'Kanal İstanbul' Konyalılarla buluşuyor

Yüzyılın Projesi 'Kanal İstanbul' Konyalılarla buluşuyor

Konya Dijital Gösterim Merkezi'nde Kadim Anadolu ve Kanal İstanbul projesini anlatan üç boyutlu gösterimler Konyalılarla buluşuyor

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Türkiye'nin milli, tarihi, kültürel, bilimsel ve teknolojik zenginliklerini, sinematik görüntü, ses sistemi ve üç boyutlu dijital gösterim teknikleriyle izleyiciyle buluşturuyor.

İletişim Başkanlığı tarafından Konya’da açılan Dijital Gösterim Merkezi, normalleşme kararının ardından ziyaretçi akınına uğruyor. Kadim Anadolu ve Kanal İstanbul projesini anlatan üç boyutlu gösterimler izleyici ile buluşuyor.

konyadaki-dijital-gosterim-merkezine-ziyaretci-akini-4-1.jpg

KADİM ANADOLU’YA 360 DERECE YOLCULUK

Her ay birbirinden farklı ve ilgi çekici gösterimlerin sergilendiği Dijital Gösterim Merkezi’nde, Haziran ayına özel olarak hazırlanan, Kadim Anadolu ve Kanal İstanbul Projesinin öyküsü anlatılıyor. Dijital Gösterim Merkezini ziyaret eden gruplar ilk olarak 360 derecelik Immersive dijital gösterim alanında felsefenin, bilimin ve sanatın hazinesi olan "Kadim Anadolu" için hazırlanan dijital gösterimi deneyimliyor.

konyadaki-dijital-gosterim-merkezine-ziyaretci-akini-1.jpg

GELECEĞE KÖPRÜ “KANAL İSTANBUL”, ÇAMLICA CAMİNİN BİLİNMEYENLERİ

Hemen ardından Mapping Show alanında ise ziyaretçiler, Cumhuriyet tarihinin mega projesi arasında yer alan ve aynı zamanda geleceğe de bir köprü olacak “Kanal İstanbul” projesi için hazırlanan dijital gösterimi izliyor. Ziyaretçiler daha sonra dijital hologram gösterim alanına geçerek, üç boyutlu olarak hazırlanan Türkiye'nin en büyük camisi Çamlıca Camii dijital gösterim şovunu izlerken diğer yandan da videowall çalışmasında Çamlıca Camii'ne dair bilinmeyenleri öğrenme fırsatını buluyor. Son bölümde ise yine, yüzyılın projelerinden biri olan “Kanal İstanbul” projesinin öyküsünü anlatan bir bilgilendirme videosu izleyiciyle buluşuyor.

konyadaki-dijital-gosterim-merkezine-ziyaretci-akini-10.jpg

Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan normalleşme kararının ardından vatandaşların yanı sıra öğrenci gruplarının da sık sık ziyaret ettiği Dijital Gösterim Merkezi’nde görme engelli vatandaşlar için görme engelli yolu, işitme engelli vatandaşlar için de işaret lisanı ile anlatımlar yer alıyor. Pandemi kurallarının uygulandığı Dijital Gösterim Merkezi, hafta içi ve Cumartesi günü 11.00-20.00 saatleri arasında ücretsiz ziyaret edilebiliyor.

konyadaki-dijital-gosterim-merkezine-ziyaretci-akini-2.jpgkonyadaki-dijital-gosterim-merkezine-ziyaretci-akini-5.jpg

konyadaki-dijital-gosterim-merkezine-ziyaretci-akini-6.jpgkonyadaki-dijital-gosterim-merkezine-ziyaretci-akini-8.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.