Yunus Emre Enstitüsünden Brezilya'da "15 Temmuz" paneli

Yunus Emre Enstitüsünden Brezilya'da "15 Temmuz" paneli

Gazeteci yazar Kışlakçı:- "Türk halkı, 15 Temmuz'da darbeler yüzyılını durdurduğu ve tarih yazdığı için tepki çekiyor"

SAO PAULO (AA) - Brezilya'da Sao Paulo kentinde Türkiye'den gazeteci ve yazarlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi ve sonrasında yaşananları "15 Temmuz Demokrasinin Zaferi" başlıklı programda Brezilyalılara anlattı.

Sao Paulo Yunus Emre Enstitüsünün düzenlediği etkinlikte konuşan gazeteci yazar Turan Kışlakçı, Türk halkının darbeyi durdurduğunu ve milli iradesine sahip çıktığını vurgulayarak "Geçen yüzyılda darbelerden dolayı Latin Amerika'dan, Endonezya'ya kadar olan coğrafyada bir buçuk milyon insan hayatını kaybetti. Türk halkı, 15 Temmuz'da darbeler yüzyılını durdurduğu ve tarih yazdığı için tepki çekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Kışlakçı, programda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin neden hedef alındığına dair tespitlerde bulunarak Batı'nın geçen yüzyılda yarım bıraktığı savaşı tamamlamak ve İslam dünyasını yeniden bölmek istediğini, Türkiye'nin bunun karşısında durduğu için tepki çektiğini belirtti.

- "DEAŞ Müslüman aklın ürünü olamaz"

Kışlakçı, Türkiye'nin terörizme tepki verdiğini, terörün kaynağına işaret ettiğini ve bu yüzden de hedef olduğunu söyledi.

Türkiye'nin İslam'ın, Hristiyanlığın, Yahudiliğin, Budizm'in ya da Hinduizm'in terörün kaynakları olmadığını dile getirdiğine dikkati çekerek terörizmin, küresel sistemin istihbarat örgütleri tarafından üretildiğini ifade etti.

Latin Amerika başta olmak üzere tüm dünyada sol örgütlerin, bu istihbarat örgütleri tarafından terörize edilerek bitirilmeye çalışıldığına vurgu yapan Kışlakçı, "Biz bu dönemde İslam'ın, Müslümanların nasıl terörize edildiğini görüyoruz. DEAŞ Müslüman aklın ürünü olamaz. El Kaide Müslüman aklın ürünü olamaz. Biz bunu gördüğümüz, buna dur dediğimiz için hedeflerden bir tanesiyiz." diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :