Yunanistan'a kaçan darbeci askerlere Atina'da güvenlikli tutukevi

Yunanistan'a kaçan darbeci askerlere Atina'da güvenlikli tutukevi

Darbeci 8 asker, 2004 Atina Olimpiyatlarında sporcuları ağırlayan ve şu an polis merkezi olarak kullanılan, şehir merkezine 20 km mesafedeki Olimpiyat Köyü'nde tutulacak

ATİNA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıktan sonra Yunanistan'a kaçan 8 darbeci askerin başkent Atina'da şehirden uzak bir hapishaneye nakledildiği bildirildi.

Hükümet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, askerler 2004 Atina Olimpiyatlarında sporcuları ağırlayan ve şu an polis merkezi olarak kullanılan Olimpiyat Köyü'nde tutulacak.

Askerlerin, şehre 20 kilometreden fazla mesafede yer alan merkezde toplam 10 kişilik kapasiteye sahip iki hücrede tutulacakları bildirildi. Merkezin tercih edilmesinde ise güvenliğin ve yaşam koşullarının daha iyi olmasının etkin rol oynadığı kaydedildi.

Bugün öğlen saatlerinde Kavala'dan Atina'ya getirilen 8 darbecinin çarşamba günü gerçekleşeceği bildirilen iltica komisyonu mülakatlarına kadar burada tutulacağı ifade edildi.

Dün, Dedeağaç Adliyesinde görülen davada, askerlere ülkeye yasa dışı giriş yapmak suçlamasıyla ikişer ay hapis cezası verilmişti. Üç yıl tecilli olan ceza, bu süre zarfında askerlerin herhangi bir suça karışmaması halinde uygulanmayacak.

Ancak, askerlerin tutukluluk halleri iltica talepleri sonuçlanıncaya kadar idari karar gereğince devam edecek.

Türkiye'nin iadelerini talep ettiği darbecilerin Yunanistan'a yaptığı siyasi sığınma başvurularının azami 3 hafta içinde karara bağlanması öngörülüyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :