Yozgat'ta acemi erlerin yemin töreni

Yozgat'ta acemi erlerin yemin töreni

YOZGAT (AA) - Yozgat’ta, temel eğitimlerini tamamlayan 367. kısa dönem 46 er, düzenlenen törenle yemin etti. Yozgat İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlen...

YOZGAT (AA) - Yozgat’ta, temel eğitimlerini tamamlayan 367. kısa dönem 46 er, düzenlenen törenle yemin etti.

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

46 acemi askerin hep birlikte yemin etmesinin ardından, eğitimlerinde başarılı olan erler başarı belgesi ile ödüllendirildi.

Törende konuşan İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, yapılan yeminin, kahraman Türk ordusuna mensup olmanın bir belgesi olduğunu söyledi.

Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Genç silah arkadaşlarım ve evlatlarım sizler biraz önce milletimiz ve bağımsızlığının sembolü olan şanlı bayrağımızın gölgesinde anne, baba ve kıymetli konukların huzurunda silah arkadaşlarınızla omuz omuza gerektiğinde vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve canınızı vereceğinize namus ve şerefiniz üzerine ant içtiniz. Ettiğiniz yemin vatan ve millet sevgisi, vazife, namus ve şeref anlamında olup dürüstlüğün emirlerine mutlak itaatin simgesidir."

Yeminin ardından askerler törene gelen yakınlarıyla hasret giderip, fotoğraf çektirdi.

Aileleri yemin törenine gelemeyen askerlerle İl Jandarma Komutanı Yıldırım ilgilenirken, etkinliğe İl Jandarma Alay Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Alay Komutanı Yardımcısı Albay Hasan Başkök ve askeri personel katıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :