"Yolda" fotoğraf sergisi Ankara'da

"Yolda" fotoğraf sergisi Ankara'da

Akdeniz havzasındaki göçebelerin yaşamlarını konu edinen ve yabancı fotoğraf sanatçılarının eserlerinin de yer aldığı "Yolda" konulu fotoğraf sergisi, CerModern'de Ankaralılarla buluştu

ANKARA (AA) - Akdeniz havzasındaki göçebelerin yaşamlarını konu edinen "Yolda" başlıklı fotoğraf sergisi, CerModern'de Ankaralıların beğenisine sunuldu.

Türkiye'den Yolda Girişimi'nin üyesi olduğu "Doğa ve Kültür için Akdeniz Konsorsiyumu"nun organize ettiği serginin açılışı dolayısıyla resepsiyon verildi.

Yolda Girişimi Başkanı Engin Yılmaz, resepsiyonda yaptığı konuşmada, sergide, Akdeniz havzasındaki altı ülkede yaşamlarını sürdüren göçebelerin hayatlarının konu edinildiğini belirtti.

Akdeniz havzasının, biyoçeşitlilik bakımından dünyanın en zengin yerleri arasında bulunduğunu söyleyen Yılmaz, bunun bir nedeninin de zorlu yaşamlar süren ve "pastoral göçebeler" olarak da isimlendirilen yörükler, konargöçerler gibi topluluklar olduğunu ifade etti.

Sarıkeçilileri Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanı Pervin Savran da Toroslar'daki Sarıkeçililerin sayısının azaldığını belirtti ve tanıtıma ihtiyaçları olduğunu söyledi.

- Fotoğraflar

Sergide Türkiye'den Barış Koca, Tunus'tan Wassim Ghozlani, Fas'tan Younes Tazi, Lübnan'dan Asaad Saleh, İspanya'dan Gema Arrugaeta ve Yunanistan'dan Stamos Abatis'in fotoğrafları yer alıyor.

Serginin açılışında, Barış Koca'nın fotoğrafladığı Sarıkeçili Gök ailesinin bazı bireyleri de hazır bulundu.

Sergideki fotoğraflar, hayvancılık ile uğraşan göçebelerin yaşamlarını, çevreleri ve doğayla bağlarını göz önüne sererken, ziyaretçilere bu tutkulu toplulukların sürüleriyle birlikte besin ve su bulmak için 10 bin yılı aşkın süredir gerçekleştirdikleri ve Akdeniz’in doğasına, yemeğine ve kültürüne şekil veren yüzlerce kilometrelik yürüyüşlerine tanık olma fırsatı veriyor.

Şimdiye dek Tunus, Paris, Cenevre, Beyrut, Madrid, Pindos ve Atina'da gerçekleştirilen sergi, Ankara'dan sonra Dünya Doğa Koruma Birliği kongresinde sergilenmek üzere Hawaii'ye "yola çıkacak."

Sergi, 26 Haziran'a kadar gezilebilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :