YKS ve LGS’ye girecek öğrencilere 'fırsatı kaçırmayın' tavsiyesi

YKS ve LGS’ye girecek öğrencilere 'fırsatı kaçırmayın' tavsiyesi

Milyonlarca öğrencinin sevinçle girdiği yarıyıl tatili, LGS ve YKS adayları için doğru planlandığında sınav başarısını artıran bir fırsat haline geliyor. Uzmanlar, öğrencilere hedef odaklı ve kişiselleştirilmiş bir tatil planının önemini vurguluyor.

Türkiye genelinde milyonlarca öğrenci, yarıyıl tatilinin keyfini çıkarırken, LGS ve YKS'ye girecek adaylar için sınav hazırlıkları devam ediyor. Uzmanlar, öğrencilere dinlenmeyi ihmal etmeden, doğru planlanmış bir tatilin sınav başarısını olumlu yönde etkileyeceği konusunda önemli ipuçları veriyor.

Uğur Okulları Genel Müdür Yardımcısı Adil Kurt, yoğun bir eğitim-öğretim döneminin ardından öğrencilerin dinlenmesinin ve bilgileri pekiştirmesinin yarıyıl tatilinde mümkün olduğunu belirtiyor. Ancak Kurt, eğitimin sürekli bir süreç olduğunu hatırlatarak, öğrencilere tatillerini hedef odaklı planlamalarını ve bu plana kararlılıkla uymalarını öneriyor.

YKS ve LGS’ye girecek öğrencilere 'fırsatı kaçırmayın' tavsiyesi

Kurt'un önerileri arasında, günlük hedefler belirlemenin ve çalışma ile mola sürelerini düzenlemenin yanı sıra, sadece sınav odaklı değil, aynı zamanda dinlenirken keyif alacakları spor, sanat, müzik gibi aktivitelere de yer vermenin önemi bulunuyor. Öğrencilere ayrıca, öğrenme stillerini değerlendirmeleri ve sınava hazırlık için dengeli bir yaklaşım benimsemeleri tavsiye ediliyor.

Bahçeşehir Koleji Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Direktörü Sibel Durak da, sömestre tatilinin eksik konuları kapatma fırsatı sunduğunu vurguluyor. Durak, öğrencilere gerçekçi bir plan yapmalarını ve bu plana inanarak kararlılıkla uymalarını önererek, ders çalışma, kitap okuma, dinlenme ve eğlenme gibi aktiviteleri dengeli bir şekilde planlamanın önemine dikkat çekiyor.

YKS ve LGS’ye girecek öğrencilere 'fırsatı kaçırmayın' tavsiyesi

Mezuniyet sonrası tercih konusunda acele edilmemesi gerektiğini belirten Durak, 12. sınıf öğrencilerine, sınav sonuçları açıklandıktan sonra karar vermelerini ve eğer mezuna kalmaya karar verirlerse bu süreci en verimli şekilde değerlendirmelerini öneriyor. Durak'a göre, sınava bu yıl girmek, önümüzdeki yıl için de avantaj sağlayabilir.

Bu doğrultuda, öğrencilere verilen tavsiyelerle birlikte, yarıyıl tatili sürecinde başarıya ulaşmalarını destekleyecek bir plan yapmaları öneriliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.