
YKS Evrakları Yola Çıktı
2025-YKS sınav evraklarını taşıyan 528 araç, yoğun güvenlik önlemleri altında 81 il ve KKTC Lefkoşa'daki 250 sınav merkezine doğru yola çıktı. Sınav 21-22 Haziran’da yapılacak.
2,5 milyonun üzerinde adayın katılacağı 2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), 21-22 Haziran tarihlerinde, Türkiye genelindeki 81 il ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Lefkoşa dâhil olmak üzere 250 sınav merkezinde gerçekleştirilecek.
Sınav öncesinde en kritik aşamalardan biri olan sınav evraklarının sevkiyatı tamamlandı. ÖSYM tarafından özel güvenlik önlemleriyle hazırlanan 528 nakliye aracı, sınav kitapçıkları ve belgeleri ile birlikte yola çıktı. Araçlar, Ankara’daki dünyadan izole kapalı matbaa merkezinden teslim alınan evrakları taşıyor.
“Tüm araçlarımız anlık takip altında”
ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, yaptığı açıklamada, sınav hazırlıklarının titizlikle tamamlandığını belirterek, “Sınav evraklarını sınav merkezlerine taşıyan araçlarımız yola çıktılar. 21 Haziran’da TYT, 22 Haziran’da AYT ve YDT oturumları yapılacak. Araçlarımızı özel sistemlerle izliyoruz, hız ve rota kontrolleri anlık olarak yapılıyor” dedi.
Ersoy, araçların renkli harita sistemleriyle takip edildiğini belirterek, “Araçlarımız Türkiye haritasında yoğunluğa göre yeşil, sarı ve kırmızıyla gösteriliyor. Şu anda tüm araçlarımız rotalarında ilerliyor. Güzergâhlar sistemlere yüklendi, herhangi bir sapma durumunda anında müdahale ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Gürültüsüz bir sınav için çağrı
Bayram Ali Ersoy, sınavın sağlıklı geçmesi için vatandaşlara da önemli uyarılarda bulundu. “Sınav binaları çevresinde gürültü yapılmaması, araç kornalarının çalınmaması, inşaatların sınav saatlerinde durdurulması büyük önem taşıyor. Bu sınav sadece öğrencilerin değil, Türkiye'nin sınavı” diye konuştu.
Toplu ulaşım konusunda da valilikler ve belediyelerle iş birliği yapıldığını belirten Ersoy, trafik sıkışıklığının önüne geçilmesi için tedbirlerin alındığını ve vatandaşlardan da bu süreçte destek beklediklerini söyledi.
“Hayat bu sınavdan ibaret değil”
Adaylara moral verici mesajlar da ileten Ersoy, şu ifadeleri kullandı:
“Bu sınav çok önemli ama hayatın tamamı bu sınavdan ibaret değil. Tüm adaylarımız rahat ve sakin şekilde sınav merkezlerine ulaşsın. Sınav günü kimlik kartlarını ve sınav giriş belgelerini unutmamaları çok önemli. Kapılar 10.00’da kapanacak, bu nedenle erken gelmelerini özellikle rica ediyoruz.”
Kapalı matbaa süreci tamamlanıyor
ÖSYM’nin kapalı matbaa süreciyle ilgili de bilgi veren Ersoy, yaklaşık 35 gündür dış dünyadan izole şekilde görev yapan 115 personelin, sınavların sona ermesiyle birlikte 23 Haziran Pazar günü saat 17.45’te dışarı çıkacaklarını belirtti.
Bu yılki sınav süreci hakkında da konuşan Ersoy, “TYT, AYT ve YDT oturumlarında toplamda 4,5 milyonun üzerinde adaya sınav yapıyoruz. 750 bine yakın görevli bu dev operasyonun parçası. Tüm emeklerimiz adayların geleceği için” dedi.
Sınav Takvimi
21 Haziran 2025 Cumartesi: Temel Yeterlilik Testi (TYT) – Saat 10.15
22 Haziran 2025 Pazar: Alan Yeterlilik Testi (AYT) – Saat 10.15
22 Haziran 2025 Pazar: Yabancı Dil Testi (YDT) – Saat 15.45
Tüm adaylara başarılar dileyen ÖSYM Başkanı, sınavın huzur içinde tamamlanması temennisinde bulunarak, “İnşallah emeklerinin karşılığını alacakları bir sınav olacak” dedi.
Kaynak: