"Yine olsa yine giderim"

"Yine olsa yine giderim"

Akıncı'daki 4. Ana Jet Üs Komutanlığı önünde darbecilere engel olmaya çalışırken bacağından yaralanan 70 yaşındaki Zorova, gerekirse vatan ve millet için hiç tereddüt etmeden yeniden sokağa çıkacağını söyledi - Kazanlı gazi Zorova:- "Böyle bir durumu şimd

ANKARA (AA) - YEŞİM SERT KARAASLAN - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini engellemek için Kazan'dan Akıncı'daki 4. Ana Jet Üs Komutanlığı önüne giden ve bacağından yaralanan 70 yaşındaki Mustafa Zorova, "Böyle bir durumu şimdi duyayım yine giderim. Bırak bacağımı, canımı versem helal olsun bu devlet için." dedi.

AA'da "Türk'ü kimse yenemez" başlığıyla yayınlanan röportajıyla, sosyal medyada adeta fenomen haline gelen 9 çocuk ve 15 torun sahibi Zorova, tedavi gördüğü Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleştirelen ameliyatların ardından, AA muhabirine açıklama yaptı.

Bacağından ciddi operasyonlar geçirdiğini ancak kendini iyi hissetttiğini ifade eden Zorova, yaşadıklarını şöyle aktardı:

"Allah'a bin şükür, sıhhatim şimdi iyi. Sıhhatim hakkında bir diyeceğim yok. Bize bunları yapanların bizden çekeceği var. Hiç ortada bir şey yokken Kazan Belediyesinin önünden indiğimiz gibi ama albay, ama binbaşı hiç sormadan 'Bunlar buraya baskına geldi' diye taradılar. Asker değil ama asker atmadı. 'Sen dedene, nasıl silah doğrultursun, hiç mi acıma yok sende?' dedim. Usulca asker dedi ki 'Ne yapalım amca, emir verdiler. Ben vurmasam, o beni vurur' dedi."

-"Bayrağıma bir dokun, pencereden aşağı şu vaziyette atarım seni"

Tedavi gördüğü hastanede üç ameliyat geçirdiğini, genel sağlık durumunun iyi olduğunu dile getiren Zorova, yaşadığı sıkıntılara rağmen bir kez pişmanlık duymadığını vurguladı.

Zorova, "Şimdi ayağım iyi olsun, ayağa kalkayım, böyle bir durumu şimdi duyayım yine giderim. Hiç tereddüt etmem vatan ve millet için. Gözümü kırpmam, istersem yüz yaşımda olayım. Şimdi 70 yaşındayım. Her zaman aynı şekilde yine giderim. Yeter ki millet, devlet el ele beraber olsun. Dimdik olunsun. Bırak bacağımı, canımı versem helal olsun bu devlet için." dedi.

Basın kuruluşlarından da dik durmalarını isteyen Zorova, şu değerlendirmede bulundu:

"Özellikle sizler, televizyoncular dimdik olsun. Dosdoğru çeksin, dosdoğru vazifesini yapsın. Dünyada bizi kimse yenemez, kalleşlik olmazsa. Zaten, bizi hep kalleşlikle yendiler. Dimdik durursak bize kimse dokunamaz. Çünkü, bizde iman var, iman. Şu bayrağıma bir dokun da bir dene. Elle bir, pencereden aşağı şu vaziyette atarım seni. Önemli olan devlet, millet sağ olsun, el ele olsun kardeş gibi. Zaten, kardeş değil mi? Hepsi, aynı kardeş. Ama bunlar ne olacak? Bunları yapanın devlet inşallah, üstünden gelecek. Hepsini tek tek içeri tıktı. Esas, bizim gibi gazilere onları bir verecekler. Şu sağlam bacağımla onları hak ederim, hem de tepe tepe."

Zorova'nın eşi Sevim Zorova da, eşinin hayati tehlikesinin bulunmadığı için çok mutlu olduğunu ve Allah'a şükrettiğini belirterek, "İnşallah bacağı da iyi olacak, kesilmeyecek. Devletimiz, Allah rızası için bizim öcümüzü alsın. Çünkü, benim bir Allah'ım bir de kocam var." sözlerine yer verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :