Yılın parlayan oyuncusu
Foreign Policy'den Başbakan Erdoğan'a: Yılın parlayan oyuncusu
Washington Post-Newsweek grubunun saygın dış politika, diplomasi ve strateji dergisi Foreign Policy, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı “Ortadoğu'da Yılın Parlayan Oyuncusu seçti.
POPÜLERLİK TAVAN YAPTI
Son sayısını “2009 Yılının İsimleri öne ayıran dergi, Başbakan Erdoğan'ın siyasi bir lider olarak sahnede yeni olmamakla birlikte, Ortadoğu diplomasisinde yeni ortaya çıkan bir isim olduğunu yazdı. Başbakan Erdoğan'ın Ortadoğu'daki popülerliğinin 2009 yılında bir anda tavan yaptığını kaydeden dergi, Türkiye diplomasisinin de aynı dönemde bölgedeki faaliyetlerini hızlandırdığını hatırlattı.
YILIN PARLAYAN OYUNCUSU
Foreign Policy'e göre, Türkiye Başbakanı'na “Yılın Parlayan Oyuncusu sıfatını kazandıran gelişmeler, Erdoğan'ın Davos çıkışıyla başladı. Erdoğan ayrıca, 2009 içinde bölge ülkelerine karşı daha önce görülmemiş bir yaratıcı politika izleyerek, Türkiye'nin on yıllardır süren bölgesel marjinalliğine son verip, ülkeyi diplomatik güç merkezine çevirdi.
SAHAYA DÖNEN OYUNCU
Erdoğan'ı “Yılın Parlayan Oyuncusu seçen Foreign Policy dergisi, Suriye lideri Beşşar Esad'a da “Yılın Tekrar Sahaya Dönen Oyuncusu unvanını verdi. Derginin çeşitli kategorilerde seçtiği diğer isimler şunlar: Şeyh Muhammed Bin Raşid El Makdum (Yılın Yöneticisi), Nuri El Maliki (Yılın Ateş Üstünde Oturan Yöneticisi), Benjamin Netanyahu (Yılın Savunma Oyuncusu), Richard Goldstone (Yılın Forvet Oyuncusu).