Yıldırım'ın Çekya Dışişleri Bakanını kabulü

Yıldırım'ın Çekya Dışişleri Bakanını kabulü

Başbakan Yıldırım, Zaoralek'i kabulünde Türkiye ve Çekya başta, PKK/PYD/YPG, DEAŞ ve FETÖ olmak üzere bütün terör örgütleriyle mücadelede işbirliğine önem verdiğini kaydetti

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye ve Çekya'nın başta PKK/PYD/YPG, DEAŞ ve FETÖ olmak üzere bütün terör örgütleriyle mücadelede işbirliğine önem verdiğini belirtti.

Yıldırım, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun daveti üzerine resmi ziyarette bulunan Çekya Dışişleri Bakanı Lubomir Zaoralek'i Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, görüşmede, Çekya ile dostane ilişkileri bütün alanlarla geliştirmek istendiğini ifade eden Başbakan Yıldırım, Çekya makamlarına FETÖ'nün darbe girişimi karşısında gösterdikleri dayanışma için teşekkür etti. Yıldırım, iki ülkenin başta PKK/PYD/YPG, DEAŞ ve FETÖ olmak üzere bütün terör örgütleriyle mücadelede işbirliğine önem verdiğini de kaydetti.

Başbakan Yıldırım'ın, Çekya ile ekonomik ilişkileri, 5 milyar dolar ticaret hacmi hedefi çerçevesinde ve somut projeler temelinde güçlendirmeye yönelik isteği de dile getirdiği görüşmede, ikili konuların yanı sıra, başta Suriye olmak üzere, bölgesel gelişmeler de ele alındı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :