Yeşilçam'ın Usta İsmi Murat Soydan Hayatını Kaybetti

Yeşilçam'ın Usta İsmi Murat Soydan Hayatını Kaybetti

Türk sinemasının önemli isimlerinden Murat Soydan, 83 yaşında hayatını kaybetti. Acı haberi kızı Mehveş Soydan duyurdu: "Canım babamı kaybettik. Başımız sağ olsun."

Usta oyuncunun eşi Uğurgül Soydan, duygularını "Çok değerli 43 yıllık eşim, Türk sinemasının kıymetli sanatçısı Murat Soydan'ı kaybettik. Ailemizin ve sevenlerinin başı sağ olsun" sözleriyle dile getirdi.

Murat Soydan Kimdir?

Gerçek adı Rüçhan Tercan olan Murat Soydan, 2 Ekim 1940'ta İstanbul Üsküdar'da doğdu. İktisadi İlimler Akademisi'nde okurken, İstanbul Belediye Konservatuvarı Türk Musikisi bölümünü bitirdi. Sinema kariyerine 1966 yılında Perde Dergisi'nin açtığı yarışmayı Tanju Korel ile birlikte kazanarak başladı.

Yeşilçam'ın Usta İsmi Murat Soydan Hayatını Kaybetti

İlk Film: Kolsuz Kahraman

Soydan, ilk kez 1966 yılında "Kolsuz Kahraman" filmiyle kamera karşısına geçti. Bu filmde Cüneyt Arkın, Fatma Girik ve Suzan Avcı ile birlikte rol aldı. 200'e yakın filmde yer alan usta oyuncu, aynı zamanda dizi filmlerde de önemli rollere imza attı.

Başarılarla Dolu Bir Kariyer

1970'li yılların jön oyuncularından olan Murat Soydan, birçok filmde Türkan Şoray ve Hülya Koçyiğit'le başrolü paylaştı. Sinema Oyuncuları Derneği başkanlığı görevini de üstlenen Soydan, Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden biri olarak anılmaya devam edecek.

Yeşilçam'ın Usta İsmi Murat Soydan Hayatını Kaybetti

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.