"Yerli ürün kullanım platformu hayata geçirilmeli"

"Yerli ürün kullanım platformu hayata geçirilmeli"

EMSİAD Başkanı Karamercan:- "İthal ürünler yerine yerli üretimin tercih edilmesi için sektörler arasında iş birliği imkanı sağlayacak olan platformun hemen kurulması gerekiyor"

ANKARA (AA) - Elektrik Malzeme Satıcıları ve İş Adamları Derneği (EMSİAD) Başkanı Deniz Karamercan, ithal ürünlere yönelen kullanıcılara yerli ürünlerin anlatılması gerektiğini belirterek, "İthal ürünler yerine yerli üretimin tercih edilmesi için sektörler arasında iş birliği imkanı sağlayacak olan platformun hemen kurulması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Karamercan, yazılı açıklamasında, yerli üretimin ülke ekonomisinin büyümesinde kritik öneme sahip olduğunu fakat ülke genelinde yerli üretimin kullanımı açısından sıkıntılar yaşandığını kaydetti.

İthal ürüne yönelen kullanıcıya yerli ürünlerin anlatılması gerektiğine dikkati çeken Karamercan, Ekonomi Bakanlığı tarafından hazırlanan eylem planında yer alan ithal ürünler yerine yerli üretimin tercih edilmesi için sektörler arasında iş birliği imkanı sağlayacak platformun hemen kurulması gerektiğini vurguladı.

Karamercan, platform ile ithal ürünlerin yerine yerli ürünlerin tercih edilmesi için tedarikçilerle alıcılar arasında düzenli bilgi paylaşımının yapılmasına olanak sağlanacağını ve sektörler arasında iş birliği imkanları yaratacağını belirterek, "Yerli ürün hakkında yeterli bilgiye sahip olmayan kullanıcının ithal ürün kullanımının önüne geçecek olan bu platform, yerli üreticiler için çok önemli. Aynı zamanda kullanıcılar, sektörle ilgili taleplerini üreticiye iletme imkanı da bulacak. Böylelikle hem ekonomi hem de istihdam büyüyecektir. Üretici ve kullanıcı arasındaki iletişimi geliştirecek platformun, sektörün değişen ihtiyaçlarına yönelik üretim yapmasını da sağlayacak." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler