"Yenikapı ruhu devam ettirilmeli"

"Yenikapı ruhu devam ettirilmeli"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar: - "(FETÖ'nün darbe girişimi sonrası siyasette oluşan uzlaşma kültürü) Sayın Kılıçdaroğlu ve Baro Başkanı'nın adli yıl açılış törenine katılmaması buna halel getirmedi diyebiliriz. Adli yıl açılışı önemli bir açılışt

İZMİR (AA) - HALİL ŞAHİN / GÜLCAN KAPLAN - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası oluşan siyasi uzlaşma kültürüne etkisine ilişkin, "Sayın Kılıçdaroğlu ve Baro Başkanı'nın adli yılı açılış törenine katılmaması buna halel getirmedi diyebiliriz. Adli yılı açılışı önemli bir açılıştır ama ülkemizin bu kadar çıkarları ve geleceği söz konusuyken böyle bir açılışa katılmamalarıyla ilgili 'bu bitti' falan demek doğru değil." dedi.

Anadolu Ajansı (AA) İzmir Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret eden Hotar, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Hotar, darbe girişiminin ardından siyasetçiler arasında uzlaşma kültürü oluştuğunu, Yenikapı'daki "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de katıldığını hatırlatarak, bunun toplumda olumlu etkisinin görüldüğünü belirtti.

Bu uzlaşı kültürü için hem muhalefet partilerinin genel başkanlarına, hem de o partilere gönül veren tüm vatandaşlara teşekkür eden Hotar, "Devam eder mi? Kendi takdirleri. Ama adli yılı açılışına Sayın Kılıçdaroğlu ve Baro Başkanı'nın katılmamış olması bu tür soruları gündeme getirebilir. Ben görevli, yetkili, saygın, söz sahibi olanların ülkemizdeki Yenikapı ruhunu devam ettirmek üzere bir sorumluluk almaları gerektiğini düşünüyorum. Tüm meslek, ideolojik, partisel yaklaşımların ötesinde ülkenin birlik ve beraberliği adına birtakım öncelikleri olmalı." diye konuştu.

Hotar, Başbakan Binali Yıldırım'ın muhalefet liderleriyle zaman zaman görüştüğünde, onların istekleri doğrultusunda kanun hükmünde kararname düzenlemelerinde birtakım değişiklik yaptığına dikkati çekerek, bunun karşılıklı atılmış adımların bir göstergesi olduğunu kaydetti.

Bu uzlaşı kültürünün devam etmesi temennisinde bulunan Nükhet Hotar, şöyle devam etti:

"Sayın Kılıçdaroğlu ve Baro Başkanı'nın adli yılı açılış törenine katılmaması buna halel getirmedi diyebiliriz. Adli yılı açılışı önemli bir açılıştır ama ülkemizin bu kadar çıkarları ve geleceği söz konusuyken böyle bir açılışa katılmamalarıyla ilgili 'bu bitti' falan demek doğru değil. Öyle değerlendirmiyoruz."

Hotar, toplumda "Siyasetçiler bir araya gelsin" şeklinde bir beklenti bulunduğunu vurgulayarak, "Bu konuda geri adım atan siyasetçiyi hoş karşılamayacaktır halk. Ülkenin çıkarları, birlikteliği, bütünlüğü söz konusu." dedi.

- Anayasa çalışmaları

Hotar, 15 Temmuz sonrası oluşan uzlaşı kültürüyle anayasa çalışmalarının yeniden başlamasına da değinerek, siyasi partilerin temsilcileriyle kurulan komisyonun konu üzerinde çalıştığını ifade etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar, "Burada bizim yaklaşımımız sivil bir anayasa. Yeni bir anayasa. Değişliklik yapma, düzeltme yoluna gitme değil de halkımızın beklediği gibi yeni baştan yazılmış, darbe anayasası olma özelliğini hiçbir şekilde taşımayan sivil bir anayasa." ifadelerini kullandı.

- "Fırat Kalkanı Harekatı"

Hotar, Cerablus'taki Fırat Kalkanı Harekatı'na ilişkin de "Özellikle terör konusu, adı ne olursa olsun, PYD, YPG, DAEŞ, PKK fark etmez, bir de son olarak, FETÖ eklendi biliyorsunuz. Bunların hepsinden ülkemiz yıllarca çok çekti maalesef. Çok sayıda şehidimiz oldu, çok sayıda sivil vatandaşımız öldü, öldürüldü. Dolayısıyla bizim artık Sayın Başbakanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi tam bir kararlılıkla bunlara bir son vermek, tabiri yerindeyse bunların kökünü kazımak adına girişimlerimiz var. Emniyet güçlerimizle beraber bu yolda adımlar atılıyor. Sınırlarımızı terörün tüm unsurlarından temizlemek için başlatılmış olan bir harekat." değerlendirmesinde bulundu.

Daha önce, özellikle Fırat'ın batısına geçilmemesi, bu noktada Türkiye Cumhuriyeti devletinin gücünün ve kararlılığının gösterileceği yönünde çok uyarılar yapıldığını anlatan Hotar, "Fakat terör örgütünün bunu dikkate almaması, buna karşı davranması sebebiyle ordumuzun büyük bir başarıyla başlattığı bir harekat. Ben tüm askerlerimize, tüm güvenlik güçlerimize bir Türk vatandaşı olarak teşekkür etmek istiyorum hem de başarılar diliyorum. Eminim ki Fırat'ın batısı, sınırlarımız bu terör unsunlarından temizlenmiş olacak." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :