Yenigün Haber ve Yayıncılık Grubu'na yönelik soruşturma

Yenigün Haber ve Yayıncılık Grubu'na yönelik soruşturma

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akatlı:- "Başta Cumhuriyet gazetesinin yöneticileri ve yazarları olmak üzere baskıya ve zorbalığa maruz kalan tüm yurttaşlarımızın yanında olacağız, bu karanlık gidişi birlikte mücadeleyle durduracağız"

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok Akatlı, Yenigün Haber ve Yayıncılık Grubu'na yönelik soruşturmaya ilişkin, "Başta Cumhuriyet gazetesinin yöneticileri ve yazarları olmak üzere baskıya ve zorbalığa maruz kalan tüm yurttaşlarımızın yanında olacağız, bu karanlık gidişi birlikte mücadeleyle durduracağız." ifadesini kullandı.

Akatlı, yazılı açıklamasında, "Türkiye'nin her yeni güne yeni bir baskı ve hukuksuzlukla uyandığı"nı savundu.

Gece yarıları ilan edilen KHK'larla onbinlerce insanın işinden ve geleceğinden edildiğini belirten Akatlı, halkın haber alma hürriyetinden de öte, en başta gazetecilerin temel insan haklarının ayaklar altına alındığını öne sürdü.

Akatlı, şunları kaydetti:

"2016 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi'nde 180 ülke arasında 151. sırada yer alıyoruz. Bugün, Türkiye cezaevlerine 105 gazeteci bulunuyor. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası 170 gazete, dergi, televizyon, radyo, ajans kapatıldı. 777 gazetecinin sürekli ve sarı basın kartı iptal edildi. 2 bin 500 gazeteci işsiz kaldı. Türkiye'de basın hiç olmadığı kadar ağır bir baskı ve sansüre maruz kaldı. Türkiye Cumhuriyeti'nin iktidar eliyle ucu görünmeyen karanlık bir tünelin ortasına doğru hızla gitmesinden dolayı kaygılıyız ama asla teslim olmayız. Başta Cumhuriyet gazetesinin yöneticileri ve yazarları olmak üzere baskıya ve zorbalığa maruz kalan tüm yurttaşlarımızın yanında olacağız, bu karanlık gidişi birlikte mücadeleyle durduracağız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :