"Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Konferansı"

"Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Konferansı"

AK Parti İstanbul Milletvekili Külünk:- "16 Nisan'daki referandum, 18 maddelik başlıklar üzerinden bir teknik değişim değildir. 16 Nisan, Türk devletinin bekasıyla doğrudan ilgili bir konudur"

ADANA (AA) - AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin, "16 Nisan'daki referandum, 18 maddelik başlıklar üzerinden bir teknik değişim değildir. 16 Nisan, Türk devletinin bekasıyla doğrudan ilgili bir konudur." dedi.

Memur-Sen İl Temsilciliğince, Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Konferansı"nda konuşan Külünk, 18 maddelik değişiklikle sistemin çok boyutlu krizinin en kritik bölümünü ortadan kaldırdıklarını söyledi.

Mevcut anayasanın milletin içselleştirdiği bir anayasa olmadığına dikkati çeken Külünk, ''Bu anayasanın inşa ettiği yapı, milletin iradesini köşeye sıkıştıran, Türkiye'de 28 Şubatların önünü açan anayasadır.'' ifadelerini kullandı.

Külünk, şunları kaydetti:

''Ben garip bir iddiada bulunayım. Eğer 15 Temmuz akşamı Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak, bu kalkışmanın anayasaya aykırı ve yasa dışı olduğunu hemen ifade edip soruşturmaları başlatmasaydı, bu alçaklardan ikisi veya 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' konseyi çıkıp deseydi ki: 'Anayasadan aldığımız hakla bu girişimde bulunduk.', yalan değildi çünkü bu anayasa, 28 Şubat'ın temellendiği anayasadır. 1980 ihtilalinde Kenan Evren'in söylediği cümleleri unutmayın. 'Beni yargılayamazsınız. Ben anayasa dışı bir şey yapmadım.' dedi.

28 Şubat'ın generalleri ne dedi? O gece kalkışmanın seyrini değiştiren en önemli çıkışlardan birisi, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak'ın soruşturmayı başlatıp, 'Bu kalkışma anayasayı ihlal ve devleti ortadan kaldırma girişimidir.' deyip, otomatikman bütün bu işgalcilerin hamlelerini boşa düşürmesi, o gecenin konuşulmayan en kritik saatleridir.''

16 Nisan'daki halk oylamasının devlet bekası meselesi olduğuna dikkati çeken Külünk, ''16 Nisan'daki referandum, 18 maddelik başlıklar üzerinden bir teknik değişim değildir. 16 Nisan, Türk devletinin bekasıyla doğrudan ilgili bir konudur." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :