Yeni anayasa tartışmaları

Yeni anayasa tartışmaları

Prof. Dr. Gürsoy:- "Yeni anayasa tartışmalarının topluma açılması amacıyla aralarında hukukçu, akademisyen ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yer aldığı bir inisiyatif oluşturuldu"

İSTANBUL (AA) - Prof. Dr. Gençay Gürsoy, yeni anayasa tartışmalarının topluma açılması amacıyla aralarında hukukçu, akademisyen ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yer aldığı bir inisiyatif oluşturulduğunu söyledi.

Prof. Dr. Gürsoy, konuya ilişkin düzenlenen basın toplantısında, inisiyatifin, konunun topluma açılması amacıyla, anayasa hukukçularının öncülüğünde oluşturulduğunu belirtti.

İnisiyatifle demokratik, barışçıl, özgürlükçü bir anayasa yapımına vatandaş fikrinin yansımasını sağlamayı hedeflediklerini ifade eden Gürsoy, "Yeni anayasa tartışmalarının topluma açılması amacıyla aralarında hukukçu, akademisyen ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yer aldığı bir inisiyatif oluşturuldu" dedi.

İnisiyatif adına basın açıklamasını okuyan avukat Hülya Gülbahar da darbe anayasasının yapıldığı tarihten bu yana, toplumda yeni anayasa arayışlarının eksik olmadığını dile getirdi.

Anayasa tartışmalarının bir süredir yeniden canlandığını ve kamuoyunun gündemine girdiğini aktaran Gülbahar, şöyle konuştu:

"Bu sürecin otoriter bir rejime hukuki statü oluşturmak ihtimaline karşı, tüm toplumsal kesimlerin evrensel demokratik değerler çerçevesinde etkili bir irade ortaya koymaları hayati önem taşıyor. Çoğulcu, eşitlikçi ve özgürlükçü değerlere dayanan demokratik bir anayasa sürecinin şartlarını oluşturmak için duyarlı herkesi ortak bir çabada buluşmaya davet ediyoruz."

Toplantıya, HDP milletvekilleri Meral Danış, Mithat Sancar ve Ayhan Bilgen de katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :