Yeni Akit Gazetesi Haber Müdürü Murat Alan'a saldırıya tepki yağdı

Yeni Akit Gazetesi Haber Müdürü Murat Alan'a saldırıya tepki yağdı

Yeni Akit Gazetesi Haber Müdürü Murat Alan, bugün Cuma namazına giderken, çocuklarının gözü önünde beyzbol sopalarıyla saldırıya uğradı. Saldırıya tepki yağdı.

 

Yeni Akit Gazetesi Haber Müdürü Murat Alan, cuma namazı sonrası sopalı şahıslar tarafından darp edildi.

Generallere hakaret iddiasıyla gündeme gelen ve hakkında soruşturma başlatılan Murat Alan, Gaziosmanpaşa'da cuma namazı sonrası darp edildi.


Saldırganların kullandığı araç

SALDIRGANLAR GÖZALTINDA

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 4 saldırganın kimliklerini tespit etmeyi başardı. Operasyon sonrası saldırganlar gözaltına alındı.

ALAN'DAN İLK AÇIKLAMA

Cuma namazı çıkışı 4 kişinin saldırısına uğrayan Yeni Akit Gazetesi Haber Müdürü Murat Alan A Haber'e konuştu. Alçak saldırının nasıl meydana geldiğini anlattı.

Alan, "Senin siyasi iradenin de hakkından geleceğiz diyerek başıma beyzbol sobasıyla vurdu. Ben o anda çocuğumu düşündüm. 6 yaşında o an çocuğum çığlık attı. 2 gün önce Ankara'dan İstanbul'a gelmişler. Ben irademden vazgeçmem. Ölsem de siyasi iradem, ölsem de Erdoğan. Bu hepimizi hedef aldı. Allah'ın izniyle geri adım atmayacağız." dedi.


 

 


"SALDIRIYI KINIYORUM"

Konuyla ilgili A Haber canlı yayınına telefonla bağlanarak konuşan Yeni Akit Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu önemli açıklamalarda bulundu. Karahasanoğlu, "Murat Alan'a yapılan saldırıyı kınıyorum Murat Alana Türkiye'de yetişmiş genç ve gazetemizin de yıllardır haber müdürlüğünü yapan yerli ve milli bir gazetecidir" ifadelerini kullandı.

EKREM KIZILTAŞ: "BELLİ Kİ BU ORGANİZE BİR OLAY"

Konuyla ilgili A Haber canlı yayınına telefonla bağlanarak konuşan Medya Derneği Başkanı Ekrem Kızıltaş önemli açıklamalarda bulundu. Kızıltaş, "Belli ki organize bir olay birileri Murat Alan'ın ne zaman nereye gideceğini hangi yollardan geçeceğini tespit ettiler cuma namazıyla ilgili bir yolculuk sırasında da kıstırıp ellerinde beyzbol sopalarıyla dövdüler. Belli ki birileri tarafından azmettirilen belki kiralanan ve ayarlanan kişiler yakalandıklarına göre emniyette gerekli sorgular yapıldıktan sonra bu alçakların kim olduğu kendilerini kimin yönlendirdiği ortaya çıkar." ifadelerini kullandı.

SORUŞTURMA AÇILMIŞTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Akit TV Haber Müdürü Murat Alan hakkında, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) komuta kademesine yönelik ifadeleriyle ilgili soruşturma başlatmıştı. Soruşturma dosyası, yetkisizlik kararı verilerek, İstanbul Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmişti.

 

752x395-prof-dr-fahrettin-altuna-yeni-gorev-1556862140996.jpg

FAHRETTİN ALTUN'DAN SERT TEPKİ: HESAP VERECEKLER

Yeni Akit Haber Müdür Murat Alan'a cuma namazı çıkışı yapılan alçak saldırıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Fahrettin Altun, sosyal medya hesabı Twitter'dan tepki gösterdi.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Fahrettin Altun, Yeni Akit Haber Müdür Murat Alan'a yönelik saldırıyla ilgili dikkat çeken bir mesaj paylaştı. Sosyal medya hesabı Twitter'dan paylaşımda bulunan Altun, "Herkes bilmelidir ki bu saldırının failleri adalet önünde hesap verecektir." dedi.
Altun'un paylaşımı şu şekilde:
"Saldırının failleri hesap verecek"
"Yeni Akit Gazetesi Haber Müdürü Murat Alan'a yapılan saldırıyı kınıyoruz. Şiddet hiçbir koşulda tasvip edilemez. Konunun takipçisiyiz. Herkes bilmelidir ki bu saldırının failleri adalet önünde hesap verecektir."

 

 

Etiketler :