Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Yemen Cumhurbaşkanı Hadi, ABD'nin Yemen Büyükelçisi Tueller'le Riyad'da görüştü

SANA (AA) - Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin ABD'nin Yemen Büyükelçisi Matthew H. Tueller ile ülkedeki barış çabalarını görüştüğü bildirildi.

Yemen resmi ajansı SANA'nın haberine göre, Cumhurbaşkanı Hadi, Büyükelçi Tueller'i Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki geçici ofisinde kabul etti.

Hadi görüşmede, ABD'nin Yemen'de güvenlik ve istikrarın sağlanması, Husiler ile devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlılarının isyanından kaynaklanan zorlukları aşma isteği kapsamında Tueller'in bölgede yürüttüğü çalışmaları takdir ettiğini belirtti.

"Seçimimiz, 3 referansı temel alan barıştır." diyen Hadi, söz konusu referansların, Körfez girişimi ve uygulama mekanizmaları, ulusal diyalog konferansı sonuçları ve 2216 sayılı karar başta olmak üzere BM Güvenlik Konseyi'nin bu bağlamdaki kararları olduğunu ifade etti.

Büyükelçi Tueller ise güvenli, adaletli ve istikrarlı bir gelecek inşası için Cumhurbaşkanı Hadi'nin sarf ettiği çabalardan övgüyle söz etti.

Tueller ayrıca, BM Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed'in yanı sıra barış ve istikrarın sağlanmasına önem veren ülkelerle daha fazla çalışılması gerektiğini vurguladı.

BM Özel Temsilcisi Ahmed, birkaç gün önce önlerine çıkan engeller ne olursa olsun ülkede barışın tesisi için çalışmalarına devam edeceğini açıklamıştı.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de Husiler ve onlara destek veren Salih yanlıları ile Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin destek verdiği meşru yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :