Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Hükümet, Ebyen'de tüm ordu ve emniyet birimleri ile yerel yetkililere, terör örgütü El-Kaide ile mücadele için acil bir güvenlik planı oluşturma talimatı verdi

ADEN (AA) - Yemen'de hükümet, Ebyen'de tüm ordu ve emniyet birimleri ile yerel yetkililere, terör örgütü El-Kaide ile mücadele için acil bir güvenlik planı oluşturma talimatı verdi.

Yemen resmi ajansı SABA'da yer alan habere göre, Başbakan Ahmed bin Dağr, Aden ve Ebyen'deki ordu ve emniyet yetkilileriyle olağanüstü toplantı düzenledi. Bin Dağr, toplantı sırasında Ebyen'de terör yuvalarının yok edilmesi ve teröristlerin yeniden bölgede konuşlanmasının engellenmesi gerektiğini belirtti.

Hükümetin terör unsurlarıyla mücadelede üzerine düşeni yapmaktan geri durmayacağını vurgulayan Bin Dağr, Ebyen'de tüm ordu ve emniyet birimleri ile yerel yetkililere terör örgütü El-Kaide ile mücadele için acil bir güvenlik planı oluşturma talimatı verdi.

Hükümetin, Husiler ve devrik cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlılarıyla da mücadeleye devam edeceğini vurgulayan Bin Dağr, Yemen'de meşruiyete desek için kurulan koalisyon güçleri ile bunlara karşı koyulacağını belirtti.

Dün Ebyen kentinde terör örgütü El-Kaide'nin düzenlediği bombalı saldırıda 5 asker hayatını kaybetmişti. Ebyen'de bu yıl El-Kaide tarafından düzenlenen saldırılarda hayatını kaybeden askerlerin sayısı 15'e yükseldi.

Hükümet güçleri, geçen yıl ağustos ayında Ebyen'de kontrolü sağladığını ve kenti El-Kaide militanlarından temizlediğini duyurmuştu. Ancak militanlar emniyet noktalarına ve askeri birimlere zaman zaman saldırılar düzenliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :