Yemen'deki ateşkes

Yemen'deki ateşkes

BM Yemen Özel Temsilcisi Ahmed:"Tüm Yemenli tarafları, bölgesel güçleri ve uluslararası camiayı ateşkesi desteklemeye ve ülkedeki çatışmanın nihayete ermesi için çalışmaya çağırıyoruz"

SANA (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed, Yemenli tarafları ve uluslararası toplumu yürürlüğe giren ateşkesi desteklemeye çağırdı.

Ahmed, yaptığı yazılı açıklamada, akan kanın durması ve insani yardımların daha geniş bir alana yayılması için gerekli olan ateşkesin yeniden yürürlüğe girmesini memnuniyetle karşıladığını belirtti.

"Tüm Yemenli tarafları, bölgesel güçleri ve uluslararası camiayı ateşkesi desteklemeye ve ülkedeki çatışmanın nihayete ermesi için çalışmaya çağırıyoruz." ifadesini kullanan Ahmed, Yemenli taraflardan 10 Nisan'da varılan ve dün yeniden yürürlüğe giren ateşkesin şartlarına uyacakları garantisi aldıklarını bildirdi.

Yemen'de insani yardımların ulaştırılması amacıyla sağlanan 48 saatlik ateşkes dün yerel saatle 12.00'de yürürlüğe girmişti. BM, 10 Nisan'da Yemen'de ateşkes ilan etmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :