"Yaşlılar hiçbir zaman unutulmasın"

"Yaşlılar hiçbir zaman unutulmasın"

Avustralya’ya yaklaşık 70 yıl göç eden İbrahim çifti, gençlere yaşlı ebeveynlerini yalnız bırakmamaları çağrısı yaptı- 90 yaşındaki Hasan İbrahim: ‘‘Yaşlılıkta, ailem yanında olduktan sonra hiç zorluk yok’’- 85 yaşındaki Gülten İbrahim:- "Allah herkese bi

MELBOURNE (AA) - Avustralya'ya yaklaşık 70 yıl önce göç eden 67 yıllık evli Kıbrıslı çift, gençlere yaşlı ebeveynlerini yalnız bırakmamaları tavsiyesinde bulundu.

Melbourne kentinde yaşayan Kuzey Kıbrıslı Türkler Hasan ve Gülten İbrahim çifti, ailelere, ‘‘yaşlıları hiçbir zaman unutulmasın’’ çağrısı yaptı.

Kıbrıs’tan Avustralya’ya 1949'da göç eden 90 yaşındaki Hasan İbrahim ve 1951'de göç eden 85 yaşındaki eşi Gülten İbrahim, AA muhabirine konuştu.

Gülten İbrahim, ‘‘Gençler yaşlıları hiç bir zaman unutmasınlar, ziyaret etsinler, onlar gençleri görünce o kadar mutlu olur ve sevinirler ki..." dedi.

Gençlik yıllarında edindikleri dostlarının kendilerini yalnız bırakmadıklarını ve buna şükrettiklerini söyleyen İbrahim, ‘‘Çok şükür Allah'ıma, ailem, dostum ve torunlarım bizi yalnız bırakmadı. Allah herkese bizim gibi böyle 60-70 seneler birlikte yaşamayı nasip etsin." ifadelerini kullandı.

İki çocuk, beş torun sahibi olan yaşlı çift, çocukları ve torunlarının ziyaretlerinin kendilerini mutlu ettiğini kaydetti.

Hasan İbrahim de ‘‘Yaşlılıkta yeter ki ailem yanımda olsun. Ailem yanında olduktan sonra hiç zorluk yok." diye konuştu.

Eşiyle gençlik yıllarından itibaren her işi birlikte yapmaya, birbirlerine yardımcı olmaya çalışarak hayatlarını sürdürdüklerine dikkati çeken Hasan İbrahim, ‘‘Her şeyi daima beraber yaparız. Mesela masayı beraber kurarız, yemeği beraber yaparız, her işimiz daima beraber, güzel yani.’’ dedi.

- "İhtiyaç duyarsam yaşlılar evine gitmeyi kendim isterim"

Evde bakımı mümkün olmayan aile büyüklerinin, yaşlı bakımevlerine gönderilmesini anlayışla karşıladıklarını belirten İbrahim çifti, ihtiyaç duymaları halinde kendilerinin bu tür yerlere gitmeyi teklif edeceklerini söyledi.

Gülten İbrahim, ‘‘Ben kendim böyle bir duruma gelirsem söylerim. Öyle bir raddeye gelirsem, oraya gitmeye hiç şikayetim yok.’’ dedi.

- "Evlilikte sabır varsa anlaşma olur"

Evlilikte 67 yıllarını geride bırakan İbrahim ailesi, uzun evliliğin sırrını sabra bağlıyor.

Günümüzde evliliklerini çabuk sonlandıran gençlerden ‘‘sabırlı’’ olmalarını isteyen Gülten İbrahim ‘‘Çiftler arasında yaşananlar iki kişi arasında kalır. Karı-koca arasında kalır ve sabır ister. Bir gün senin dediğin olursa ertesi gün de beyin dediği olur. Ya hanımın dediği olacak ya beyin dediği olacak, öyle olursa anlaşma olur." şeklinde konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :