Yaşlı ve kimsesizlerin sofralarına belediye katkısı

Yaşlı ve kimsesizlerin sofralarına belediye katkısı

Kaman Belediyesi ekipleri, 3 yıldır ramazanda ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine 4 çeşit yemek dağıtıyor

KIRŞEHİR (AA) - Kaman Belediyesince 3 yıldır ramazanda kimsesiz ve yaşlıların sofralarına her akşam 4 çeşit yemek servisi yapılıyor.

Belediye Başkanı Erhan Talu, AA muhabirine yapığı açıklamada, belediye ekipleri tarafından iftara yakın bir zamanda 4 çeşit yemek servisi yapılarak vatandaşlara katkı sunulduğunu belirtti.

Belirlenen yaşlı, kimsesiz ve ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine giden ekiplerin yemek dağıttığını aktaran Talu, ev ev dolaşarak sıcak yemek taşıdıklarını vurguladı.

Bu hizmeti yaklaşık 3 yıldır sürdürdüklerini dile getiren Talu, şunları kaydetti:

"Bu yıl 300 vatandaşımızın ayağına bu hizmeti götürüyoruz. Bu uygulamadan memnun kalıyorlar. Ramazan ayında olduğumuz için hayır kuruluşları ve hayırsever vatandaşlarımız bu tip yardımlarda bulunuyor. Toplu iftar yapabilmek amacıyla açılan yerler mevcut. Yürümekte güçlük çeken, bir yere gidemeyen büyüklerimizin evlerine yemek götürerek yardımcı oluyoruz. Bu insanlara hayatlarının son zamanlarında bir nebze de olsa yardımcı olup, ramazan ayında rahatlıkla oruçlarını tutarak iftarlarını yapabilmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Kimsesiz ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardımlarımıza devam edeceğiz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler