Yarıyıl Tatilinden Sonra Derslere 'Hop' Denmemeli

Yarıyıl Tatilinden Sonra Derslere 'Hop' Denmemeli

Doğu Akdeniz Üniversitesi Öğretim Görevlisi Süleyman Beledioğlu, öğrencilere yarıyıl tatilinden sonra dikkat etmeleri gereken konular hakkında uyarılarda bulundu.

Öğrencilere Yarıyıl Tatili Sonrası Tavsiyeler:

Doğu Akdeniz Üniversitesi Öğretim Görevlisi Süleyman Beledioğlu, yarıyıl tatilinin ardından öğrencilere çeşitli önerilerde bulundu. Tatil sürecini doğru değerlendirmenin ve okula dönüşte zihinsel hazırlık yapmanın önemine vurgu yaptı.

1. Aktivite ve Hobi Dengelemesi:
Beledioğlu, tamamen aktivite, hobi ve iletişimle geçirilen bir tatilin metabolik dinlenmeye aykırı olduğunu belirtti. Çocukların tatil sürecinde ilk hafta aşırı derecede aktiviteye girmeleri durumunda, tatilin son haftasında karneden önceki konulara göz atarak beyinlerini ısıtmalarını önerdi.

2. Kitap Okumanın Önemi:
Kitap okumanın dünyanın en modern ve gelişmiş dinlenme biçimi olduğunu ifade eden Beledioğlu, özellikle çocukların istediği türde kitaplarla bu süreyi değerlendirmelerini önerdi. Beynin kitaptan öğrendiklerini haz unsuru olarak algıladığını belirtti.

3. Aile İle Zaman Geçirme:
Çocukların okul dışında aileleriyle daha fazla vakit geçirmesi gerektiğini söyleyen Beledioğlu, anne babaların çocuklarına vakit ayırmadıkları durumda, tatilin son haftasını birlikte geçirmelerini önerdi. Sinemaya gitmek, yürüyüşe çıkmak, akraba ziyaretleri gibi etkinliklere katılmanın önemine dikkat çekti.

4. Derslere Yavaş Başlama:
Yarıyıl tatilinin ardından öğrencilere sıkı ders yoğunluğu yapılmaması gerektiğini vurgulayan Beledioğlu, okulların açıldığı ilk haftada konuların geniş tutularak daha yavaş ve interaktif bir şekilde işlenmesini önerdi. Ayrıca, öğrencilere okula gidecekleri günün bir önceki günü konulara kısaca göz atmalarını tavsiye etti.

Yarıyıl Tatilinden Sonra Derslere 'Hop' Denmemeli

LGS ve YKS Adaylarına Tavsiyeler:

Süleyman Beledioğlu, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) adaylarına da önerilerde bulundu.

1. Öğretmenlere Güven:
Adayların, sınav hazırlıklarında öğretmenlerine güvenmelerini ve onların yönlendirmelerini takip etmelerini önerdi. Sosyal medyadaki bilgilerin güvenilirliğini sorgulamaları gerektiğini belirtti.

2. Uyku Düzeni ve Mola Aktiviteleri:
Uyku düzenine dikkat etmeleri ve mola aktivitelerini doğru bir şekilde planlamalarının önemine değinen Beledioğlu, çoklu çalışma modelini uygulamalarının beyinlerine daha büyük bir dinamizm katacağını söyledi.

Velilere Tavsiyeler:

LGS ve YKS'ye hazırlanan adayların velilerine de tavsiyelerde bulunan Beledioğlu, kaygı ve endişelerin çocukları olumsuz etkileyebileceğini belirtti. Velilere, öğrencilerin kontrolünün öğretmenler, okul ve çocuklarında olduğunu hatırlatarak, aşırı baskıdan kaçınmalarını ve çocuklarına destek olmalarını önerdi.

Eğitim Öğretim Yılı Takvimi:
2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı'nın yarıyıl tatili 2 Şubat Cuma günü tamamlanacak. İkinci dönem, 5 Şubat Pazartesi günü başlayacak ve 14 Haziran Cuma günü sona erecek. Beledioğlu, 2024-2025 eğitim öğretim yılının 9 Eylül'de başlayacağını belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.