Yalova Belediyesi kalite belgesi aldı

Yalova Belediyesi kalite belgesi aldı

Yalova Belediye Başkanı Salman: - "Bütün hizmetlerin kalite standartlarına uygun olarak yürütülmesi, izleme ve denetimin rasyonel kriterlere göre yapılması ve vatandaş memnuniyetinin maksimize edilmesi bakımından TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi

YALOVA (AA) - Yalova Belediyesi, Türk Standartları Enstitüsünce (TSE) yapılan belge yenileme tetkiki sonucunda "TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi" aldı.

Yalova Belediyesi Meclis Salonu'nda yapılan törenle TSE tarafından hazırlanan TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'a teslim edildi. Törende konuşan Salman, kalite çalışmalarına çok önem verdiklerini söyledi.

Yalova Belediyesinin Türkiye'de "TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi" alan ilk kamu kurumu olduğunu vurgulayan Salman, "Belediyemiz, Türkiye’de yine bir ilke imza attı. ISO Kalite Yönetim Sistemi Belgesi’ni alan Türkiye’deki ilk kurum oldu. Bunun ne olduğunu vatandaşa anlatmak bizim görevimiz." dedi.

Salman, Yalova Belediyesine bir holding havası katarak, kalite standartlarını yükseğe çekmenin kendilerinin en önemli hedeflerinden biri olduğunu belirterek, "Bütün hizmetlerin kalite standartlarına uygun olarak yürütülmesi, izleme ve denetimin rasyonel kriterlere göre yapılması ve vatandaş memnuniyetinin maksimize edilmesi bakımından TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi büyük bir kolaylık sağlamaktadır. Arkadaşlarımız, TSE tarafından bu yıl ocak ayında açıklanan ve üç yıllık bir geçiş süreci öngörülen 2015 versiyonu revizyon çalışmalarını üç ay gibi kısa sürede tamamlayarak, TSE'nin belge yenileme denetiminden başarıyla çıkmamızı sağladılar. Bu gurur hiç şüphesiz sadece Yalova Belediyesinin değil, Türkiye'de bir ilk olması nedeniyle Yalova'nın gururdur. Hayırlı olsun." diye konuştu.

TS EN ISO 9001:2015 revizyonu kapsamında belediyenin bütün kalite dokümanları yenilenerek, 2015 versiyonuna uygun organizasyon şemaları, proses haritaları, akış̧ şemaları, prosedürler, talimatlar, şartnameler, kalite planları, kalite hedefleri ve formların yeniden hazırlandığı belirtildi. Risk tabanlı proses yönetimi kapsamında Yalova Belediyesi Stratejik Planı'nda yer alan hedeflerin risk analizlerinin yapıldığı da ifade edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :