WhatsApp'ın  Yeni Özelliği Sızdı, Facebook'a Rakip mi Oluyor

WhatsApp'ın Yeni Özelliği Sızdı, Facebook'a Rakip mi Oluyor

Geçtiğimiz günlerde WhatsApp’ı bünyesinde bulunduran Facebook tarafından tanıtılan Messenger Rooms’a ait ilk görüntü internete sızdı. Aynı anda 50 kişinin görüntülü görüşmesine imkan tanıyacak olan Facebook bu proje ile Zoom’a rakip olacak

İlk olarak geride bıraktığımız yılın son günlerinde Çin’in Wuhan kentinde görülen koronavirüs bugün dünya üzerindeki neredeyse her ülkeyi etkisi altına almış durumda.

lx2pxhdzf06r22j89-bloa.jpg

Dünya genelinde 3 milyondan fazla kişiye bulaşan ve 200 binin üzerinde cana mal olan salgın milyonlarca kişinin günlük alışkanlıklarını da değiştirdi.

e1cmma3bxusxca3wmwgzlw.jpg

Virüsün bulaşma hızını yavaşlatmak adına dünyanın dört bir yanında on milyonlarca kişi evden çalışmaya başladı. Haliyle Uzaktan çalışmayı kolaylaştıran platformlara olan rağbet hayli arttı.

61i7mfy8yksjxdalw60rea.jpg

Son dönemin gözde uygulamalarından birisi de Zoom. Salgından önce 10 milyon kullanıcısı bulunan video konferans uygulaması bugün 400 milyon kullanıcıya ev sahipliği yapıyor.

qhrzmsre-ugenfoob6qy8a.jpg

Bu durum teknoloji dünyasının dev isimlerinin de dikkatini çekmiş durumda. Geçtiğimiz günlerde görüntülü görüşme sayısını 4’ten 8’e çıkaran WhatsApp Zoom’a Messenger Rooms entegrasyonu ile rakip olamayı planlıyor.

t6z1h-hdoeclwb7owkyw9a.jpg
Geçtiğimiz günlerde Messenger Rooms’u duyuran Facebook proje ile ilgili ilk bilgileri paylaşmıştı. Zoom’a rakip olacak özelliği ait ilk görüntü internete sızdı. 

xqlroao-2umuw7qd-pvmnq.jpg
Messenger Rooms aynı anda 50 kişinin görüntülü görüşmesine imkan tanıyacak. Söz konusu entegrasyonun önümüzdeki günlerde hayata geçirileceği belirtiliyor.

ug8srsp4tu6wvmdnobbaga.jpg

Zira WhatsApp’ın yayınladığı yol haritasını mercek altına alındığında WhatsApp Beta (2.20.139) sürümünde bu uygulamaya geçiş seçeneği görüldü.

15ytaegoh0qa-izyaugknw.jpg

Şu anda beta sürümünde yer alan bu özelliğin tüm kullanıcılara ne zaman sunulacağına dair WhatsApp’ı bünyesinde bulunduran Facebook’tan henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Etiketler :