Vergisini ödeyen firmalara ödül

Vergisini ödeyen firmalara ödül

KTO, 124. kuruluş yıldönümünde gelir beyan eden ve döviz kazandıran firmaları altın ve plaketle ödüllendirdi. Törene katılan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu firmalara övgüler yağdırdı

Her yıl geleneksel olarak düzenlediği yüksek düzeyde gelir ve kurumlar vergisi ödeyen, döviz kazandırıcı faaliyette bulunan ve KTO üyeliğinde 40. yılı dolduran firmalar ödüllendirildi. KTO’nun 124. kuruluş yıldönümünde düzenlenen 2005 Yılı Vergilendirme Dönemi ödül törenine, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, TOBB Başkanı Rifat Hısarcıklıoğlu, Vali Yardımcısı Nevzat Dalkıran Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Akyürek, KTO Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Üzülmez, KSO Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, AK Parti İl Başkanı Mustafa Çevik, Vergi Dairesi Başkanı Harun Kaynak, Emniyet Müdürü Salih Tuzcu ve çok sayıda iş adamı ve sanayici katıldı.


Maliye Bakanı Unakıtan konuşmasında kayıt dışı ekonominin Türkiye’nin gelişmesindeki en önemli engel olduğunu belirterek, “Bugün vergisini veren tüccar ve sanayicinin en mutlu günü. Eğer biz vergi verme bilincini geliştirirsek kayıt dışının da önüne geçmiş oluruz. Türkiye’nin zayıf veya güçlü ülke olmasını belirleyici etken mükelleflerden gelen vergilerdir” dedi. Masrafların vergilerle değil, borçlarla kapatılması durumunda Türkiye’nin sonunun kötü olacağını kaydeden Unakıtan, ekonomisi iyi olan bir ülkenin dış siyasette de ayakta duracağını ifade etti.


Adil bir vergi sisteminin kayıt dışılığı önleyeceğini dile getiren Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Üzülmez, yatırım, istihdam, üretim açısından vergi sisteminin reforme edilmesi gerektiğini kaydetti.


TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu da Konya’da vergi dairesindeki sergi açılışına katıldığını belirterek devlet dairelerinin soğuk suratlı insanların çalıştığı mekânlardan ibaret olmadığını söyledi. Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin yolsuzluğun bedelini ödediğini, atıl kalan yatırımların acısının esnaf  ve tüccarlardan çıktığını kaydederek, Türkiye’nin gelişmesi için vurguncu sistemin değişmesi gerektiğini belirtti.


Konuşmaların ardından Gelir ve Kurumlar vergisi ödeyen, döviz kazandırıcı faaliyette bulunarak ilk beş sıraya giren üyelere hizmet plaketleri verildi.


Gelir Vergisi’nde ilk beşe giren üyelere ödüllerini Maliye Bakanı Unakıtan, Kurumlar Vergisi’nde ilk beşe giren üyelere ödülünü TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, döviz kazandırmada ilk beşe girenler ödüllerin Vali Yardımcısı Nevzat Dalkıran’dan aldı. Memleket