Venezuela'da iki muhalefet partisi yerel seçimlere katılmayacak

Venezuela'da iki muhalefet partisi yerel seçimlere katılmayacak

CARACAS (AA) - Venezuela'da önde gelen iki muhalefet partisi, bu ay yapılan tartışmalı eyalet valisi seçimlerini protesto etmek amacıyla aralık ayında planlanan...

CARACAS (AA) - Venezuela'da önde gelen iki muhalefet partisi, bu ay yapılan tartışmalı eyalet valisi seçimlerini protesto etmek amacıyla aralık ayında planlanan yerel seçimleri boykot kararı aldı.

Ulusal Meclis Başkanı Julio Borges, yönetim kadrosunda olduğu Önce Adalet Partisinin, 10 Aralık'ta yapılacak yerel seçimlerde aday çıkarmayacağını söyledi.

Borges, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro hükümetinin 2013 yılında ve bu ay başındaki seçimlere hile karıştırdığı savundu.

Venezuela muhalefetinin önemli isimlerinden Halkın İradesi Partisi de yerel seçimlere katılmayacağını duyurdu.

Ülkede yaklaşık 30 muhalefet partisi bulunuyor.

Venezuela'da sosyalistler, 23 eyalet valisinin belirlenmesi için yapılan seçimlerde 22 eyaletin 17'sinde çoğunluğu elde etmişti.

Maduro, sonuçları "Chavez'imin zaferi" sözleriyle nitelendirmiş, muhalefete sonuçları kabul etmeleri çağrısında bulunmuştu.

Muhalefet partileri koalisyonu Demokratik Birlik için Yuvarlak Masa İttifakı (MUD) ise oy sayımının doğru yapıldığından şüphe ettiklerini açıklamıştı.

MUD'un kampanya yöneticisi Gerardo Blyde, ittifakın sonuçları kabul etmediğini ve kapsamlı bir denetleme istediğini söylemişti.

Venezuela'da anketler, muhalefetin seçimlerde 11 ila 18 eyaletin yönetimini elde edeceğini gösteriyordu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :