Van'daki terör saldırısına tepkiler

Van'daki terör saldırısına tepkiler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun:- "Hoşgörünün, paylaşmanın, kucaklaşmanın manevi gününün başlangıcında, bir bayram gününde böyle bir infialin, saldırının olması son derece üzücü"- "Asla ve asla terör bu ülkeyi bölemeyecek, asla terör bu ülkeyi yavaşlata

ORDU (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Van'da terör örgütü PKK mensuplarınca Kurban Bayramı'nın ilk günü gerçekleştirilen ve 46'sı sivil 48 kişinin yaralandığı saldırıya ilişkin, "Hoşgörünün, paylaşmanın, kucaklaşmanın manevi gününün başlangıcında, bir bayram gününde böyle bir infialin, saldırının olması son derece üzücü." dedi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi binası önündeki "Kent Bayramlaşması" programına katılan Torun, gazetecilere yaptığı açıklamada, Van'daki terör saldırısını şiddetle kınadığını belirtti.

Bayram gibi önemli bir günde yapılan saldırıyı lanetlediklerini ifade eden Torun, "Hoşgörünün, paylaşmanın, kucaklaşmanın manevi gününün başlangıcında, bir bayram gününde böyle bir infialin, saldırının olması son derece üzücü. Lanetliyorum ve inanıyorum ki önümüzdeki süreçte ortak akılla mücadeleyle birlikte bu terörün üstesinden geleceğiz." diye konuştu.

Torun, terörün her zaman karşısında olduklarını vurgulayarak, "Gerçekten her zaman karşıyız, her türlüsüne karşıyız ama bir bayram gününde, böyle manevi duyguların doruğa çıktığı bir günde böyle bir saldırının olması acımızı kat kat artırıyor ama ben tekrar terörü lanetliyorum ve inanıyorum ki en kısa sürede inşallah hep beraber birlik beraberlik içerisinde bitireceğiz. Tabii yaralılara acil şifalar diliyorum. Asla ve asla terör bu ülkeyi bölemeyecek, asla terör bu ülkeyi yavaşlatamayacak." değerlendirmesinde bulundu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler