Van'daki terör saldırıları

Van'daki terör saldırıları

Valilik: "Her iki olayla ilgili adli ve idari soruşturma sürdürülmekte olup, faillere yönelik geniş çaplı operasyon başlatılmıştır"

VAN (AA) - Van Valiliğinden, İpekyolu ve Erciş ilçelerindeki terör saldırılarıyla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Erciş-Adilcevaz karayolundaki Örene Köprüsü civarında dün akşam saat 20.30 sıralarında terör örgütü mensuplarınca yol kesme ve araç yakma olayının gerçekleştirildiği anımsatıldı.

Bölücü terör örgütü mensuplarının saat 21.50 sularında da İpekyolu ilçesine bağlı Hisar Sokağı'nda devriye görevi yürüten zırhlı polis araçlarına el yapımı patlayıcıyla saldırı düzenlediği kaydedildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Her iki olayla ilgili adli ve idari soruşturma sürdürülmekte olup, faillere yönelik geniş çaplı operasyon başlatılmıştır. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletimizin ve milletimizin her türlü terörist tehdidi ve saldırıdan korunması maksadıyla, ilgili mevzuat çerçevesinde valiliğimizce her türlü tedbir alınmaktadır.​"

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :